Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Také Lotus testoval pouze s jednou pohonnou jednotkou

Také Lotus testoval pouze s jednou pohonnou jednotkou

Nový motor Mercedesu je hotový nezmar.

Několik dní po ukončení zimních testů se objevují nové informace o záviděníhodné spolehlivosti pohonných jednotek Mercedesu. Toto Wolff ještě v Barceloně přiznal, že během zimních testů použil tovární tým pouze jednu pohonnou jednotku. Stejně spolehlivá prý byla také pohonná jednotka ve voze Williamsu a Nick Chester přišel s informací, že Lotusu také stačil jeden kus na 4 230 kilometrů.

"Letos vypadá všechno mnohem lépe," prohlásil během rozhovoru Nick Chester, technický ředitel Lotusu F1. "Nová pohonná jednotka je velkým krokem vpřed, šasi je krokem vpřed a jezdci dokáží z nového vozu dostat mnohem více rychlosti a je pro ně jednodušší jezdit na limitu, jelikož je předvídatelnější. Část testů jsme strávili zkoumáním geometrie zavěšení. Má obrovský vliv na chování vozu uprostřed pomalých zatáček. Vůz už není tak přecitlivělý, díky čemuž z něj jezdci snáze dostanou výkon.

Pohonná jednotka (Mercedesu) má skvělý výkon, odezvu a je extrémně spolehlivá. Celé testy jsme absolvovali s jednou pohonnou jednotkou. Výhodou je také způsob, jakým se instaluje do vozu, který pozitivně ovlivnil náš chladicí systém."

Chester také prozradil, že získání motorů Mercedes považuje Lotus za sázku na jistotu a jelikož se tato oblast vozu jistě zlepší, raději vůbec neriskovali v oblasti instalace motoru do šasi ani chlazení, raději se soustředili na zlepšení ostatních oblastí vozu.