Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Salaquarda/Montermini v Blancpain Sprint Series

Salaquarda/Montermini v Blancpain Sprint Series

Český jezdec bude v roce 2014 hájit barvy týmu Vilorba Corse.

Villorba Corse rozšiřuje svůj program s vozy GT3 a vedle vytrvalostní série jako jediný tým nasadí Ferrari 458 Italia i do série sprintů, kde za volant usednou pilot F1 z Modeny a mladý Čech.

Jen pár hodin po té, co tým Villorba Corse oznámil svůj program v Blancpain Endurance Series, prakticky zdvojnásobil své angažmá v GT sériích Blancpain. Italský tým nasadí také dvě Ferrari 458 Italia GT3 i do letošní sezóny Blancpain Sprint Series. V nabitém šampionátu organizovaném SRO Motorsport Group bude jediným týmem, který bude závodit se supersporty z Maranella. Jeho jezdci budou Andrea Montermini, pilot F1 a šampion International GT Open Series 2013, a mladý Čech Filip Salaquarda, který v šampionátu startoval v posledních dvou sezónách.

Raimondo Amadio, šéf Villorba Corse, tak dokázal zdvojnásobit angažmá týmu ve světě Blancpain GT Series, když nasazuje pět jezdců ve dvou různých šampionátech – ve vytrvalostní sérii posádku tvoří Francesco Castellacci, Stefano Gai a Andrea Rizzoli, ve sprintech pojedou Andrea Montermini a Filip Salaquarda.

Blancpain Sprint Series začíná 20. dubna v Nogaru a následně navštíví Brands Hatch (18. května), Zandvoort (6. července), Slovakia Ring (24. srpna), Portimao (7. září), Zolder (19. října) a finále bude v ázerbajdžánském Baku (2. listopadu).

Andrea MONTERMINI: „Letošní sezóna pro nás začíná intenzivní prací, ale účast v Blancpain Sprint Series nám dává další motivaci. Očekáváme silnou konkurenci v čele s řadou zkušených pilotů F1. Jsme pyšní, že můžeme reprezentovat Ferrari v tak prestižním šampionátu.“

Gianpaolo Matteucci – manažer Filipa Salaquardy: „Raimondo Amadio dává Filipovi skvělou příležitost. Po dvou sezónách v šampionátu bude Filip opět závodit s Ferrari 458 Italia GT3. Do Nogara pojedeme s vysokými ambicemi a budeme spoléhat na umění a zkušenosti celého týmu. Kombinace Filipa s Andreou je zárukou velkého potenciálu.“