Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Startuje sezóna GT vozů v Thajsku, Enge nechybí

Startuje sezóna GT vozů v Thajsku, Enge nechybí

Ohlédnutí za podnikem v International GT Open.

Po úvodním podniku International GT Open, kde Tomáš Enge zaučoval mladého Maximiliama Völkera s Lamborghini Gallardo, míří český závodník k úvodnímu podniku do Thajska.

První květnový víkend Tomáš Enge zavítal na legendární Nürburgring, kde odstartovala sezóna International GT Open. Hlavní misí českého závodníka ve službách německého Reiter Engineeringu bylo zaučit ve voze kategorie GT nováčka Maximiliama Völkera.

„Na Nürburgringu to bylo především o učení mého týmového kolegy. Pro nás bylo důležité, abychom ukázali, že Lamborghini funguje také na pneumatikách Dunlop. To se podařilo. V prvním závodě jsem vůz předával na druhém místě, ve druhé jízdě jsem stáhl kolovou ztrátu a zajel nejrychlejší čas závodu. To myslím svědčí za vše. U mého mladého kolegy to bylo především o učení. Měl jsem radost z toho, že se postupně zrychloval. Nyní jej čekají další testy a závody,“ dodal k uplynulému víkendu český jezdec.

Ještě v pondělí odletěl liberecký rodák do Sepangu, kde jej čeká úvodní podnik thajského šampionátu GT vozů. Zde pojede za sesterský tým Vattana Motorsport s Lamborghini Gallardo FL2 GT3 dva sprint závody o délce 10 kol. „Budou to opravdu rychlé závody, ale hodně vyrovnané. Cíle mám samozřejmě nejvyšší, ale nemohu podceňovat tento šampionát. Pojede zde přes patnáct vozů a jezdecké složení není vůbec špatné. Thajský šampionát znám již z loňského roku, když jsem zde několikrát testoval,“ dodal Tomáš Enge.