Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ohlédnutí za GP Austrálie pohledem McLarenu

Ohlédnutí za GP Austrálie pohledem McLarenu

Ron Dennis: "Víme, kde jsou naše nedostatky."

Piloti McLarenu David Coulthard a Kimi Räikkönen se během úvodního závodu letošní sezóny evidentně trápili. Za vším stojí nový McLaren MP4-19, který nebyl v Melbourne zrovna v nejlepší formě.
 
Oba piloti byli po závodě objektivně kritičtí směrem do vlastních řad a neskrývali své rozčarování. Podle Davida Coultharda se McLaren musí zlepšit v každém ohledu, pokud chce svádět vyrovnaný souboj s Ferrari.
 
"Máme infrastrukturu na to, abychom byli dobří. Nemáme však příliš času a to je problém," uvedl Skot pro Daily Telegraph.
 
"Není to žádná velká věda. Potřebujeme větší výkon, lepší aerodynamiku a lepší mechanický přítlak. Auto prostě není dostatečně rychlé," dodal Coulthard.
 
Nebylo to jen v závodě a kvalifikaci, kdy McLaren ztrácel. Prakticky celý víkend se nesl v podobném duchu. Kimi Räikkönen byl dokonce vůbec první pilot, který odstoupil ze závodu.
 
Šéf McLarenu Ron Dennis svolal na tento týden mimořádnou poradu svých klíčových lidí s cílem adresovat problémy MP4-19.
 
David říká, že problémy McLarenu souvisí se špatnou volbou pneumatik. Michelin spolu s McLarenem údajně zvolili příliš tvrdou směs, která za relativně nízkých teplot nefungovala optimálně.
 
"Udělali jsme to špatně," říká Coulthard.
 
"Bridgestone přišlo se skvělou pneumatikou a pomohlo tak ještě více skvěle připravenému monopostu Ferrari."
 
To však příliš neodpovídá na otázku, proč McLaren ztrácel i na přední týmy s pneumatikami Michelin - Renault, Williams a BAR.
 
Ron Dennis to zhodnotil slovy: "Jsem si absolutně jist tím, že máme zdroje a znalosti na to, abychom vzniklé problémy vyřešili. Uvidíme, jak rychle se nám to povede. Víme, kde jsou naše nedostatky. V Malajsii na tom budou všechny týmy s pneumatikami Michelin lépe. Ferrari jezdí ale v tomto okamžiku svou vlastní ligu."