Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Další porce GT na Slovakiaringu (22. – 24. srpna)

Další porce GT na Slovakiaringu (22. – 24. srpna)

Dva týdny po návštěvě ADAC GT se na Slovensku představí Blancpain Sprint.

V takřka tradičním termínu se na slovenském okruhu objeví vozy mistrovství Blancpain Sprint Series. Automotodrom na Žitném ostrově je pro série společnosti SRO pravidelným místem bojů již od roku 2011.

Před diváky na slovenském okruhu se dle současné verze startovní listiny představí 23 vozů (15 profesionálních, 3 smíšené a pět posádek s mladými talenty). Právě ve třídě určené pro držitele stříbrných licencí ve věku do 25 let nasadí německý tým HTP třetí mercedes s posádkou Wolf/Stolz. Také třída smíšených posádek přivítá dalšího letošního hosta, tým Münnich, jehož mercedes bude pilotovat sám majitel René Münnich.

V hlavní kategorii se od posledního závodu mnoho nezměnilo, již nyní je přehlídka této třídy více než zajímavá. Nejvíce pozornosti bude přitahovat lamborghini týmu Reiter s československou dvojicí Tomáš Enge a Štefan Rosina. Další český pilot, Filip Salaquarda, se objeví znovu po boku zkušeného Monterminiho v týmu Villorba.

Prakticky v každém z dalších vozů nalezneme v posádce některou z významných osobností motorsportu, mj. Ortelliho, Bleekemolena, Rasta, Vanthoora, Bassenga, Winkelhocka, Zanardiho, Pantana, Buhka a další.

Protože se jedná pro řadu fanoušků o nejbližší příležitost k návštěvě závodů GT, následuje článek s informacemi k osobní návštěvě.

Jako dobrý základ pro plánování dopravy anebo ubytování poslouží nedávno vydaný článek před víkendem německého ADAC GT Masters (Zde).

Vstupenky

Lístky na akci lze nyní sehnat ve slovenské pobočce společnosti Ticketportal (Zde). Stránky lze využít i pro sledování počtu dostupných vstupenek, protože množství míst na tribunách je omezené. Je zde rovněž plán rozmístění tribun.

V níže uvedené tabulce je uvedena cena, za níž lze získat vstupenky v předprodeji. Hodnota před lomítkem platí pro sobotní program, za lomítkem je cena za nedělní program. Částka v závorce označuje navýšení při koupi na místě.

Páteční program lze sledovat na tribunách A, B, C po zakoupení vstupenky v hodnotě 2 eura. V tomto případě lze lístky zakoupit pouze na místě.

 Tribuna  Počet míst  Vstupné
 A – hlavní  1 000  20/30 € (+ 5)
 B, C – montovaná  2 000  8/10 € (+ 2)
 E – přírodní, sezení  1 400  5/8 € (+ 2)
 D, F – přírodní, stání  3 000  3/5 € (+ 2)

Vstup do paddocku je nutné dokoupit zvlášť za cenu 10 euro, stejná částka platí v předprodeji i při zakoupení na místě. Také zde je uveden limit, v tomto případě je k dispozici 200 vstupenek.

Děti do 150 cm výšky, důchodci starší 65 let a osoby s průkazem ZTP mají vstup zdarma. Doprovod osoby se ZTP má nárok 50% slevu, tuto vstupenku lze zakoupit pouze na místě.

Při výběru místa ke sledování závodu lze využít informací na stránkách okruhu Zde

Program víkendu

Podle výběru z předběžného časového plánu je v níže uvedené tabulce rozpis, kdy bude možné vidět vozy Blancpain Sprint Series v akci. Celý časový rozvrh závodního víkendu naleznete Zde.

 Událost  Den  Čas
1. volný trénink  Pátek  9,30 – 10,50
2. volný trénink  Pátek  14,30 - 15,50
Kvalifikace  Sobota  10,00 – 10,55
Kvalifikační závod  Sobota  14,45 - 15,45
Zahřívací trénink  Neděle  8,10 – 8,30
Druhý závod  Neděle  12,40 - 13,40

Podnik Blancpain Sprint Series doplní Velká Cena Slovenska cestovních vozů, dále pohárové závody vozů Porsche GT3, Suzuki Swift a VW Polo.

Doprovodný program

Pokud se Vám nepoštěstí získat podpis některého z jezdců během toulek paddockem, všichni budou mít šanci na autogramiádě pořádané v neděli od 10,00. Akce se koná v prostoru před hlavní pokladnou a restaurací Maxim.

Ani letos nebudou chybět atrakce v podobě jízdy na tréninkových plochách v Driving academy, simulátor převráceného vozu anebo výstava vojenské techniky.

Užitečné odkazy

Okruh Slovakia Ring    Zde

Přímý odkaz k víkendu  Zde

Blancpain Sprint Series   Zde

Oficiální stránky mistrovství.

Doplňující informace o závodech GT na Formuli.cz

Profil šampionátu Blancpain Sprint Series (Zde)

V průběhu sezóny aktualizovaný článek zaměřený na hlavní informace o Blancpain Sprint Series. Jeho součástí jsou odkazy na články s dodatečnými údaji anebo na stránky spjaté s danou sérií včetně úplného přehledu oficiálních.

Naleznete zde charakteristiku série, její historii, přehled držitelů jezdeckých a týmových titulů anebo informace o pořadatelské organizaci. Seznámíte se s aktuálním kalendářem, výtahem z pravidel, účastníky anebo úspěšnými jezdci působícími v šampionátu.

Návštěva Slovakia Ringu (Zde)

Článek ze začátku tohoto měsíce s informacemi pro osobní návštěvu.

Zdroj: SRO, Slovakia Ring, Ticketportal, Mapy, Google, Dálniční známky, Formule