Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Chilton přece jen pojede!

Chilton přece jen pojede!

Marussia úspěšně zatlačila na jeho sponzory.

Max Chilton přece jen nevynechá Velkou cenu Belgie a už o chvíli naskočí do vozu, aby absolvoval druhý dnešní trénink.

Alexander Rossi si užil jeden a půl hodiny prvního dnešního tréninku, ale Marussia rozhodla, že vůz poputuje zpátky do rukou zkušenějšího závodníka. Rossi si tak bude muset na svůj první závod Formule 1 ještě nějaký čas počkat. Marussia své rozhodnutí změnila až dnes ráno.

"Stewardi obdrželi žádost od stáje Marussia F1 Team, kterou tým požádal o změnu nominace z Alexandra Rossiho (číslo 42) na Maxe Chiltona (číslo 4). V souladu s článkem 19 Sportovních pravidel Formule 1, byla tato změna umožněna", píše se v oficiálním prohlášení FIA.

Zatímco Max Chilton tvrdil, že se svého místa na startu vzdal dobrovolně, Marussia v prohlášení pro média zmínila "problém ohledně jeho smlouvy". Nabízí se tedy vysvětlení, že Chilton svou velkorysou nabídku vzal zpět, nebo že sponzoři rychle vyřešili "problém ohledně jeho smlouvy". Která z možností je správná, dal najevo Graeme Lowdon.

"Nemůžu mluvit o podrobnostech, prostě tu provozujeme tým F1", řekl dnes dopoledne výkonný ředitel Marussie. "Máme celou řadu obchodních dohod a v jisté situaci se může stát, že není vhodné, aby jezdec nadále setrvával v závodní sedačce. Takové věci se občas stávají. Dobrý jezdec musí být flexibilní a Max i Alex jsou profesionálními jezdci. Celá tato věc pouze odráží to, jak to v tomhle odvětví občas chodívá."

Nejvíce na to asi doplatil Alexander Rossi, jehož pověst po takových rošádách značně utrpěla a Američan a jeho fanoušci musí být pořádně zklamaní.“