Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Velké změny ve vedení McLarenu

Velké změny ve vedení McLarenu

Rona Dennise postupně nahradí Martin Whitmarsh.

Jak jsme Vás již informovali, objevilo se v nedávných dnech množství spekulací týkajících se McLarenu a jeho šéfa Rona Dennise.
 
Doposud však tiskové oddělení stáje veškeré spekulace popíralo. Světlo do celé záležitosti vnesl sám Ron Dennis. Šéf McLarenu potvrdil, že se začne pomalu stahovat z vedení závodního týmu. Jeho odpovědnosti by měl postupně přebírat výkonný ředitel Martin Whitmarsh.
 
Dennis se stal šéfem McLarenu v roce 1981. Angličan ve svých padesáti šesti letech říká, že proces předávání odpovědností již započal. Dennis však současně popírá, že by slabší výkony McLarenu v poslední době měly co do činění s tím, že se plně koncentruje na stavbu nového technologického centra McLarenu Paragon (MTC).
 
"Skutečnost je taková, že jsem byl osobou, která řídila celý program MTC. Dávno předtím však byly mé odpovědnosti v závodním týmu převzaty Martin Whitmarshem," uvedl Ron Dennis v exkluzivním rozhovoru pro AtlasF1.
 
"Lidé si možná řeknou. Aha, tak je to tedy. Martin není tak dobrý, jako Ron. Bez ohledu na to, že nepochybuji o Martinových kompetencích, si myslím, že žádný jednotlivec nemůže dělat cokoliv donekonečna. Nejhorší věc, jakou může manažer udělat, je fungovat jako vypínač – v jeden okamžik tady být a ve druhý nikoliv."
 
"Pokud Vám jde o ochranu velkých hodnot, věrohodnosti a integrity organizace, musíte zajistit hladký přesun odpovědností. To však stojí čas. Předání všeho stojí čas."