Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton: Nebýt smyku, jistě bych vyhrál

Hamilton: Nebýt smyku, jistě bych vyhrál

McLaren přišel o rekord z roku 1988.

Dnešní patří vítězství Nicu Rosbergovi, ale spokojený může být i Lewis Hamilton. Po vítězství v USA jednoduchá matematika říkala, že mu k vítězství mohou stačit i dvě druhá místa. Hamilton tedy v Brazílii splnil polovinu úkolu, ale přesto je mu líto ztraceného vítězství, o které jej prý obral jenom smyk na značně opotřebených pneumatikách.

"Jsem přesvědčen, že mě to stálo vítězství," řekl po závodě britský pilot. "Do té chvíle jsem byl mnohem rychlejší (než Rosberg). Byl jsem přesvědčen, že do boxů půjdu o kolo dříve. V tom kole jsem tedy vyždímal z pneumatik vše, co v nich ještě zbylo. Když jsem dostal zprávu abych zatlačil, pochopil jsem to tak, že na konci kola půjdu po nové pneumatiky. Místo toho mi ale řekli, abych pokračoval (dalším rychlým kolem), jenže zadní pneumatiky již byly odepsány a přišel jsem o část přilnavosti. Pak přišla chyba ve 4. zatáčce, kde jsem zablokoval zadní kola a dostal smyk. Byla to jen moje chyba."

 

Navzdory ztrátě několika sekund se Hamilton před koncem závodu dokázal na Rosberga znovu dotáhnout, ale k vážnému pokusu o předjetí se již neodhodlal. Rosberg je přesvědčen, že mu pomohly zkušenosti z Austinu.

 

"Měl jsem skvělý závod a Lewis také. Po celou dobu jsem se snažil od něj držet co nejdál, abych mu zbytečně nedal šanci na předjížděcí manévr, jak jsem to udělal v Austinu."

Ve stínu boje o mistrovský titul padl rekord McLarenu z roku 1988. Alain Prost a Ayrton Senna v tom roce získali double desetkrát, Lewis Hamilton a Nico Rosberg letos obsadili první i druhé místo v cíli již 11krát. Další rekord může Mercedes překonat v Abú Zabí, pokud pro něj jeden z jezdců vybojuje 16. vítězství sezony.