Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massa třetí místo slavil jako vítězství

Massa třetí místo slavil jako vítězství

Příští rok by se chtěl vrátit jako kandidát na titul.

Felipe Massa včera před domácím publikem dvakrát zaváhal, ale přesto se nakonec radoval ze třetího místa a oslavoval jako vítěz.

"Po tom všem, co se dnes stalo, jsem plný emocí," přiznal pilot Williamsu. "Je to jako kdybych vyhrál, protože Mercedes byl neporazitelný. Myslím, že to fanoušci chápali a proto oslavovali spolu se mnou."

A pod pódiem se skutečně shromáždily masy diváků a skandovaly: "Ole, ole ole, Massa, Massa…“ 33 letý pilot přitom už domácí velkou cenu dvakrát i opravdu vyhrál. V roce 2006 ale zůstal ve stínu boje o titul a rozlučkové oslavy Michaela Schumachera a v roce 2008 přes vítězství v závodě prohrál souboj o titul mistra světa s Lewisem Hamiltonem. Massa však věří, že o titul i domácí vítězství zabojuje znovu, možná už příští rok.

"Možná že až se příští rok opět vrátím, opět budu bojovat o titul a snad tu opět načerpám obrovské množství pozitivní energie."

Navzdory pozitivní energii se Massa nevyhnul dvěma velkým chybám. První bylo překročení maximální povolené rychlosti v boxové uličce, za což dostal 5 sekundovou penalizaci. Tou druhou překvapil mechaniky McLarenu, když se nechal zmást jejich bílými kombinézami a zastavil u nich namísto u vlastního týmu. K pódiu mu tedy jistě pomohly i problémy týmového kolegy Valtteriho Bottase, kterému se z ještě nezjištěných příčin uvolnil bezpečnostní pás.