Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hill: Hamilton to bude mít v Abú Zabí těžší než Rosberg

Hill: Hamilton to bude mít v Abú Zabí těžší než Rosberg

Brit se bude cítit jako lovná zvěř.

Blíží se velké finále sezóny, ve kterém se rozhodne o titulu mistra světa. Lewis Hamilton do něj nastoupí s náskokem 17 bodů a k zisku titulu mu stačí i druhé místo za Nicem Rosbergem, což ho podle Daemona Hilla dostane pod obrovský tlak.

"Nezáleží na tom, kdo je ani zda si myslí, že je v pohodě. Teď to bude mít pořádně těžké," řekl mistr světa F1 z roku 1996. „Ten ve vedení to má vždy těžší. Chlapík, který je v pozici lovce, se částečně smíří s možností prohry, ale jeho kořist může přijít o všechno."

 

Za normálních okolností by Hamilton s udržením druhého místa neměl mít problém, ale musí se obávat neočekávaných okolností, výjezdu bezpečnostního vozu, postartovní kolize a hlavně poruchy techniky, se kterou by nemohl nic udělat. Hill varuje, že pokud se jednomu z kandidátů na titul něco takového stane, bude to muset prostě akceptovat. Dělat v týmu dusno by beztak ničemu nepohlo.

 

"Pokud bude mít jeden z nich problém s technikou, nebude se s tím dát nic udělat. Pokud by Lewis letos nezískal titul mistra světa, byla by to tragédie, protože by za to byl zodpovědný Mercedes. O tom není pochyb. Ale hněv ani obviňování ničemu nepomohou."