Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Carlos Sainz je novým jezdcem Toro Rosso

Carlos Sainz je novým jezdcem Toro Rosso

Syn rallye šampiona bude závodit ve Formuli 1.

Příští rok uvidíme na startech velkých cen Formule 1 i syna rallye šampiona Carlose Sainze. Carlos Sainz mladší je součástí juniorského programu Red Bullu a po vítězství ve Formuli Renault 3.5 byl vybrán na místo závodního pilota Toro Rosso. Týmovým kolegou 20letého Španěla bude pouze 17letý Holanďan Max Verstappen.

"Postup do F1 byl mým cílem už odkdy jsem se stal součástí juniorského programu Red Bullu a teď mu chci za tuto šanci poděkovat," řekl Sainz. "Mám za sebou velmi úspěšnou sezónu ve Formuli Renault a nyní se těším na velký krok do Formule 1."

Carlos Sainz v úterý v barvách Red Bullu testoval jejich letošní monopost RB10, na okruhu Yas Marina bez problémů absolvoval rovných 100 kol a zřejmě všechny definitivně přesvědčil, že si zaslouží okamžitý přestup do F1. Hned ve středu se s Toro Rosso i s Formulí 1 rozloučil dosavadní jezdec Jean-Eric Vergne a potvrzení příchodu Carlose Sainze se tedy dalo očekávat.

"Pokračujeme v tradici a opět dáme mladým jezdcům Red Bullu příležitost udělat jejich první kroky ve Formuli 1. Sledoval jsem Carlosův postup přes juniorské série a viděl jsem, jak se neustále zlepšuje, což letos vyvrcholilo zaslouženým vítězstvím v FR 3.5," prozradil Franz Tost, šéf Toro Rosso, které se bude muset příští rok spolehnout na dvojici jezdců, z nichž ani jeden ještě nestál na startu velké ceny.

Sainzove schopnosti vyzdvihl i Helmut Marko, šéf Red Bullu pro motorsport: "Carlos je už dlouho juniorem Red Bullu a měl své vzestupy i pády, ale přesvědčil nás svým vítězstvím v FR 3.5 a sedmi vítězstvími. Během posledních dvou let dospěl a tento týden s námi absolvoval úspěšný test v Abú Zabí, kde zvládl 100 kol a jeho technická zpětná vazba, rychlost i všechno ostatní naplnilo naše očekávání. Je tedy naší přirozenou volbou."

Pokud nebudeme brát v úvahu Marussii a Caterham, zůstává posledním týmem s neoznámenou jezdeckou dvojicí McLaren.