Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ve čtvrtek by se mělo rozhodnout o jezdcích McLarenu

Ve čtvrtek by se mělo rozhodnout o jezdcích McLarenu

Jezdeckou dvojici odsouhlasí představenstvo.

Konečné rozhodnutí o budoucnosti Jensona Buttona a Kevina Magnussena by mělo padnout na zasedání správní rady McLarenu, které se bude konat ve čtvrtek. Podle Press Association Sport bude jezdecká sestava pro rok 2015 hlavním bodem programu zasedání. Fernando Alonso už zřejmě má podepsanou smlouvu, ale tým z Wokingu má problém vybrat si mezi zkušeným Britem a mladým Dánem.

"Ještě jsem se nerozhodl a beztak to rozhodnutí neučiním sám. Nebylo by to vhodné," řekl Ron Dennis ještě v Abú Zabí po skončení poslední velké ceny sezóny. "Rozhodnutí bude muset mít podporu ze strany akcionářů a představenstva. Je zcela zřejmé, že už zvažujeme pouze dvě jména. Rozhodne se mezi Kevinem a Jensonem, ale rozhodnutí nebude konečné, dokud se nesejde správní rada."

Nový mistr světa, Lewis Hamilton, se prostřednictvím médií už několikrát přimluvil za svého bývalého týmového kolegu Jensona Buttona. Kromě toho dostal také otázku, co si myslí o opětovném spojení McLarenu a Fernanda Alonsa. Při prvním pokusu v roce 2007 byl také jezdcem McLarenu a musí si dobře pamatovat, jakým fiaskem to skončilo.

"Je to velmi zajímavé rozhodnutí a pro tým to bude něco nového," míní úřadující šampion. "Přeji mu (Alonsovi) jen to nejlepší. Během posledních let se změnil. Dospěl jako jezdec i jako osobnost. Po jeho předchozí zkušenosti s Ronem to tentokrát zvládne lépe a asi se už nedostane do tak složité situace jako tehdy."