Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Maldonadovi na kritice vůbec nezáleží

Maldonadovi na kritice vůbec nezáleží

Důležitá je pouze podpora z Latinské Ameriky.

Pastor Maldonado už o dva měsíce oslaví 30. narozeniny a vstoupí do své páté sezóny ve Formuli 1. Na kontě už má i jedno vítězství ve velké ceně, ale přesto se ani po letech nedokázal zbavit nálepky platícího jezdce, který je v F1 jen díky penězům venezuelské státní ropné společnosti PDVSA. Mnozí si jeho jméno spojují také s množstvím kolizí a rozbitých vozů a následnými nepatřičnými prohlášeními, ale Venezuelan si prý kritiku vůbec nepřipouští k tělu. Netrápí ho dokonce ani postoj nepřejících evropských fanoušků, důležité je, že jej podporují jeho rodáci.

"Nemůžete si k tělu připouštět každý komentář na vaši adresu. To byste nevydrželi," řekl pilot Lotusu Autosportu. "Vážím si lidí, kteří mě podporují a je jich hodně - hlavně z mé země a z Latinské Ameriky. A mám i evropské fanoušky, hlavně v Itálii, protože jsem tu jezdil v juniorských sériích.

Samozřejmě, některé připomínky a komentáře se mi nelíbí, ale to nezměním. Prostě říkám to, co si myslím. Bývám kritizován, ale to se dá říci také o Alonsovi. To je pouze příklad, ale někteří lidé o něm říkají, že je arogantní. Podle mě je to ale dobrý člověk a skvělý jezdec.

Pokud jsi známý, každý člověk si o tobě může udělat vlastní názor. Jeden mě podporuje a druhý je proti mně, ale mně na tom nezáleží."

Vyšší množství kolizí nejde podle Maldonada pouze na účet jeho agresivnějšího stylu závodění, ale také na účet vozů, ve kterých během čtyř let v F1 jezdil.

"Jsme pouze lidé. Ricciardo například havaroval v Suzuce. Nestává se to jenom mně. Každý může udělat chybu, hlavně když jezdí naplno a jeho vůz není zrovna stabilní."