Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Také Maldonada trápí prázdná kasa Lotusu

Také Maldonada trápí prázdná kasa Lotusu

Vývojový tým přeřadil na nejnižší rychlost.

Po Romainu Grosjeanovi promluvil o prázdné pokladně týmu Lotus F1 i jeho druhý jezdec, Pastor Maldonado. Tým a jeho vůz jsou v mnohem lepší pozici než loni, když za celou sezonu nasbírali pouze 10 bodů. Nyní jich, i přes několik odstoupení a promarněné příležitosti ze začátku sezóny, mají na kontě 35 a v průběžném hodnocení Poháru konstruktérů jim patří šesté místo s pouze čtyřbodovou ztrátou na Force Indii. To byly ty dobré zprávy. Tou špatnou je, že týmu už nezůstaly téměř žádné prostředky na další vývoj vozu, už nějaký čas nedostává téměř žádné vylepšení a ani v nejbližší době se na tom asi nic nezmění.

Do Maďarska Lotus přicestoval bez jakýkoliv významnějších nových dílů, pouze s upraveným zadním křídlem z Monaka, protože i Hungaroring vyžaduje nastavení vozu na vysoký přítlak.

"Zadní křídlo bylo vyrobeno pro Monako," řekl venezuelský pilot. "Bylo přizpůsobené na generování většího přítlaku. Na této trati se to ještě dalo, ale například v Barceloně by to byl problém.

Od začátku sezóny již nedostáváme žádné vylepšení, tedy alespoň ne velké, protože se samozřejmě snažíme vozu alespoň trochu pomoci. Snad už brzy něco nasadíme. Ještě se nic pořádně neví, ale něco velké by již mělo být blízko a mělo by to být dobré. Všichni ostatní se posouvají vpřed, ale když se podíváte na naše výkony, tak i bez vylepšení se nám pořád daří. To je nakonec velmi pozitivní."

Maldonadův týmový kolega si myslí, že společnost Genii uzavřela penězovod, protože plánuje tým prodat a náklady do té doby udržet na minimu. Samozřejmě se předpokládá, že zájemcem je Renault. Ten se ale prý nerozhodne dřív než v září a tým z Enstone může tedy čekat trpký konec dobře rozjeté sezóny. Kromě Toro Rosso má za zády i Sauber a McLaren.