Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Maldonado po tvrdém souboji opět bodoval

Maldonado po tvrdém souboji opět bodoval

Verstappen by ale mohl jezdit slušněji.

Pastoru Maldonadovi se podařilo bodovat ve dvou závodech po sobě a nyní optimisticky hledí vstříc zbytku sezóny. Na rychlých okruzích v Kanadě a Rakousku byly vozy Lotusu najednou o třídu lepší než na začátku sezóny a Venezuelan z toho vytěžil dvě sedmá místa.

"Jsem nadšený dalším sedmým místem a samozřejmě nadílkou bodů," těšil se po závodu Maldonado. "Během souboje s Maxem jsem měl jeden celkem dramatický moment. Super-měkké pneumatiky se přehřály a přišly o přilnavost, plus jsem další přítlak ztratil jízdou za jeho vozem, ale měl jsem to pod kontrolou! Chtěl jsem to sedmé místo, zasloužili jsme si ho. Zdá se, že jsme vstoupili do skvělé části sezony, takže se vynasnažíme pokračovat v skórování."


Když už hovořil o náročném zdolávání Verstappena, neodpustil si poznámku k jeho stylu závodění. 17letý mladík podle něj občas zašel příliš daleko a ve snaze ubránit pozici nerespektoval pravidla. Terčem takových stížností přitom nejčastěji bývá právě Maldonado.

"Byl trochu… Nedá se říct, že agresivní, ale nerespektoval pravidla. Vždy musíte tomu druhému nechat trochu místa," poučoval Maldonado. "Ale on to nerespektuje. Když jsem viděl, co vyvádí, řekl jsem si, že musím být opatrnější ale zároveň agresivnější. Párkrát byl dost na hraně, ale v pořádku. Pokud to tedy stevardům nevadí, OK, tak ať nás nechají takhle závodit a bude to fantastické."