Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Maldonado neakceptuje Buttonovu kritiku

Maldonado neakceptuje Buttonovu kritiku

Bránil pozici. To je závodění.

Pastor Maldonado ani v nejmenším neakceptuje kritiku Jensona Buttona. Tu si vysloužil za svůj způsob "obranné jízdy" a především za kolizi v 17. zatáčce. Zkušený Angličan Maldonada ještě během závodu označil slovem “mentál“ a v rozhovoru po závodě zmínil "velmi neobvyklý manévr", ale také pokus o vytlačení až na tribunu a dodal, že Maldonado se nikdy nezmění. V tom posledním se rozhodně nemýlil, Venezuelan ani nevidí důvod, proč by měl na svém stylu závodění něco měnit.

"Žádnému jezdci se nelíbí, když má před sebou soupeře a nedokáže se přes něj dostat, zvláště pokud si při pokusu o předjetí poškodí vůz," řekl Maldonado, který z kolize vyvázl se zlomeným difuzorem a propadl se až na nebodované 12. místo.

"Oba jsme poškodili své vozy, on se mě pokoušel předjet, já jsem bránil pozici. To je závodění. Stevardi si toho všimli a usoudili, že nikdo nebude potrestán."

Maldonadovi se havárie rozhodně nevyhýbají, letos byl zatím klasifikován pouze v pěti závodech z třinácti a nasbíral 12 bodů, zatímco jeho týmový kolega jich má na kontě 38. Lotus přesto po závodě média i fanoušky ujistil, že Maldonado v týmu zůstane i v roce 2016.