Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

McLaren Group mění jméno

McLaren Group mění jméno

Dennis nastínil i budoucnost McLarenu.

McLaren Group je již minulostí. Ron Dennis rok po svém návratu do křesla generálního ředitele změnil jméno skupiny na McLaren Technology Group.

"Změna reprezentuje nový směr McLarenu. Stále více se mění v diverzifikovanou hi-tech společnost a naše jedinečné inovace a technologie uplatňujeme v průmyslových odvětvích jako ropa a zemní plyn, zdravotnictví, farmacie, letectví i v oblasti finančních služeb," stojí v prohlášení pro tisk.

McLaren má v současnosti kolem 3000 zaměstnanců, asi tři čtvrtiny z nich pracují na projektech mimo motorsport a Dennis chce toto číslo ještě výrazně zvýšit. Jednou z nejvýznamnějších společností skupiny je McLaren Automotive, výrobce supersportů. V roce 2014 opustilo brány továrny ve Wokingu 1648 silničních automobilů, ale v průběhu 3 let by se produkce měla zvýšit na 4000 vozů ročně. Dalším Dennisovým cílem je vybudovat nové "Centrum aplikovaných technologií" pro společnost McLaren Applied Technologies. V budově o rozloze 57 tisíc metrů čtverečních se budou nacházet další zařízení na výzkum v oblasti aerodynamiky, dílny, prostory oddělení výzkumu a vývoje, kanceláře, ale i výrobní a montážní zařízení.