Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Red Bull dnes testuje vůz bez předního křídla

Red Bull dnes testuje vůz bez předního křídla

Bohužel, nejde o další Neweyho geniální nápad.

Red Bull v bílo-černém maskovacím lakování se dnes po okruhu v Jerezu prohání bez předního křídla. Nejde však o testování designérské novinky z pera Adriana Neweyho, ale o nedostatek náhradních dílů.

Red Bull nechce prožít další sezónu ve stínu Mercedesu a nevýhodu méně výkonných motorů Renault hodlá dorovnat na poli aerodynamiky. Monopost byl proto před prvním testem vyvíjen až do poslední možné chvíle a vůz i jednotlivé díly prošly nárazovými testy teprve před dvěma dny. V Jerezu měl tak Red Bull k dispozici jediné přední křídlo, s nímž včera jezdil Daniel Ricciardo a dnes ho měl využít také Daniil Kvjat. "Měl", minulý čas, protože teď už Red Bull nemá ani jedno použitelné přední křídlo. Mladý Rus, který se připravuje na teprve druhou sezonu v F1, hned ráno ztratil kontrolu nad vozem RB11 a křídlo poškodil. Red Bull ho teď nechává kroužit i bez něj, aby otestoval alespoň spolehlivost jednotlivých systémů.

"Bohužel, Daniil ráno dostal v instalačním kole na chladném asfaltu malý smyk," komentoval nepříjemnou situaci Christian Horner. "Měnil právě nějaká nastavení, mezi druhou a třetí zatáčkou se dostal mimo trať a jemně se předním křídlem dotkl bariéry z pneumatik. V tomto období je běžné, že s sebou nemáme náhradní díly, protože se právě vyrábějí. Některé přijdou dnes odpoledne, další večer a jiné až zítra nebo pozítří. Momentálně zde bohužel nemáme jiné přední křídlo."

Další přední křídlo dorazí až zítra ráno, do té doby se pokusí co nejlépe využít i pomalý vůz, aby ztratili co nejméně času. Zítra se však do kokpitu opět posadí Daniel Ricciardo a 20letý Kvjat dostane další příležitost až ve středu.