Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Nasr: Motor Ferrari je podobný Mercedesu

Nasr: Motor Ferrari je podobný Mercedesu

Švýcarské stáji možná svítá na lepší časy.

Felipe Nasr byl loni testovacím pilotem Williamsu a letos jej na startech velkých cen uvidíme ve voze Sauberu. Po prvním dni testů tedy dostal otázku, jak je na tom pohonná jednotka Ferrari ve srovnání s loňskou dominantní PU Mercedesu.

"Nikdy jsem nejel s loňským motorem Ferrari, takže nevím, jak na tom byli předtím, ale z tohoto motoru mám velmi podobný pocit (jako z loňského motoru Mercedes)," řekl brazilský pilot. Italské noviny Gazzetta dello Sport tvrdí, že nový motor Ferrari je až o 80 koní výkonnější než jeho předchůdce. Nasr chce Sauberu pomoct i svými znalostmi vozu Williams FW36, se kterým tým z Grove loni získal 3. místo poháru konstruktérů, zatímco Sauberu zůstala pouze předposlední, 10. příčka.

"Loni jsem samozřejmě viděl jejich silné stránky a hodně z toho může Sauber využít. Určitě ještě máme co zlepšovat."

Nový vůz s označením C34 možná není tak rychlý, jak by se mohlo zdát z tabulek nejrychlejších časů prvních dvou testovacích dnů, ale je předvídatelný a také spolehlivý. Kdyby v Jerezu nebyl tovární tým Mercedesu, měl by nejvíce kol na kontě právě Sauber.

"Myslím, že to bude dobrý vůz. Samozřejmě, vidím mnoho oblastí, ve kterých bychom se mohli zlepšit, ale (před začátkem sezóny) je vždy co zlepšovat. Nejprve ale třeba poznat nový vůz a nový motor a zvyknout si na nový pocit z jízdy. Já si nyní zvykám rychle, protože vůz je velmi předvídatelný, reaguje citlivě a snadno se řídí, takže jsem neměl problém najít správný rytmus."