Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massu v testech zaujaly Mercedes a Ferrari

Massu v testech zaujaly Mercedes a Ferrari

A Williams by měl být schopen s nimi bojovat.

Po prvních testech v Jerezu by už každý fanoušek F1 chtěl slyšet jména největších favoritů. Šéfové týmů i jezdci však zatím ještě správné odpovědi sami neznají a mohou pouze tipovat. Felipe Massa nepochybuje o špičkové formě Mercedesu, ale zaujaly ho i výkony nového vozu Ferrari.

"Po prvním testu nikdo nezná správné odpovědi," řekl brazilský pilot, když byl požádán, aby odhadl momentální rozložení sil. "Ještě toho hodně nevíme o vlastním voze a také nevíme, jak je na tom konkurence. Nikdo snad nepochybuje, že Mercedes bude mít opět skvělý vůz a vypadá to tak, že Ferrari se velmi zlepšilo. Jsem ale přesvědčen, že s nimi budeme moct bojovat."

Williams FW37 v Jerezu nevynikl ani počtem najetých kilometrů ani rychlými koly, ale Massa je s ním beztak velmi spokojený, zůstaly totiž zachované charakteristiky loňského rychlého FW36.

"Myslím, že je podobné a mám z něj dobrý pocit. Neměli jsme žádné problémy se spolehlivostí, a to je vždy dobrým signálem. Začátek byl dobrý a nyní se potřebujeme pořádně připravit na Barcelonu. Tam chceme vyzkoušet vše, co bychom chtěli použít v Austrálii."

Velkou neznámou zůstávají týmy Red Bull a McLaren, které kvůli různým problémům nemohly 4 dny v Jerezu využít naplno.