Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

V Maranellu se slavilo

V Maranellu se slavilo

Arrivabeneho dojala SMS z domu Schumacherových.

V Maranellu se včera slavilo první vítězství od VC Španělska 2013. Pokud jste ještě neviděli velkou fotografii vítězného týmu z Malajsie, není to náhoda, žádná nevznikla. Vettel si se svými mechaniky a inženýry samozřejmě pár fotek nechal udělat, ale žádná velká fotka celého týmu s jezdcem a jeho šéfem v popředí. Oslavovat se má až na konci sezóny, práce ještě není hotová a jedno vítězství nesmí tým rozptýlit, tvrdil Arrivabene. Zřejmě se však nechal obměkčit a v Maranellu se včera slavilo i fotilo.

"Vyhrál jsem už hodně závodů, ale první vítězství s Ferrari je pro mě velmi, velmi speciální. V neděli večer jsem slavil s mechaniky a řekl jsem jim, jak moc jsem jim vděčný a že chci být pouze jedním z nich, ne víc ani míň. Jsem součástí týmu a ani mimo trať nejsem nikdy skutečně sám, protože jsem vždycky s vámi," děkoval týmu Ferrari jeho nový německý jezdec.

Před zaměstnance předstoupil i Maurizio Arrivabene, který Scuderii zná už od dob Michaela Schumachera, když zastupoval hlavního sponzora Scuderie (Marlboro).

"Když Sebastian hned po šachovnicové vlajce začal křičet: "Forza Ferrari!" nebylo to jen splněním jeho dětského snu, ale probudilo to také vzpomínky na jiného velkého šampiona, který Ferrari vyhrál tak moc, pro Michaela. A především v tom byla radost z toho, že je s vámi. Zasloužíte si to."

Arrivabene chce být tvrdým šéfem, ale pokud ho nedojalo první vítězství pro Sebastiana i pro něj v pozici šéfa týmu, tak to dokázala SMS-ka odeslaná z domu Michaela Schumachera.

"Vždy se snažím být nad věcí, ale ta SMS mě rozplakala," přiznal Ital.

Textová zpráva byla od Schumacherovy manažerky, Sabine Kehmové, která závod sledovala ve švýcarské vile svého klienta snažícího se posbírat z těžkého poranění mozku.

Telefonát od Kehmové byl prý jednou z věcí, které loni Sebastiana Vettela přesvědčily, aby opustil domovský Red Bull a udělal odvážný krok do trápícího se Ferrari.