Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Zprávy o Binottově odchodu jsou prý účelově vymyšlené

Zprávy o Binottově odchodu jsou prý účelově vymyšlené

Arrivabene vše popírá

Už měsíce se mluví a píše o tom, že uvnitř Ferrari byla rozpoutána občanská válka. V čele znepřátelených táborů by měli být šéf týmu Maurizio Arrivabene a technický ředitel Mattia Binotto, který by se sám chtěl stát šéfem. Nepokoje měly začít nečekaným úmrtím Sergia Marchionneho a potvrzeny měly být slovy Sebastiana Vettela o "problémech za oponou", s nimiž by mu nejlépe uměl pomoci Michael Schumacher. V poslední době se psalo také o tom, že Arrivabene dostal od nového ředitele automobilky Ferrari prodlouženou smlouvu a Binottovi se v poště kupí nabídky na přestup do jiných týmů. Arrivabene, jenž se během Vettelova boje o mistrovský titul médiím co nejvíce vyhýbal, ale nyní vše popírá.

"Udělejme si jednou provždy jasno. Klepy o Mattiovi nejsou pravdivé, byly vymyšleny, aby destabilizovaly tým, aby vytvořily problémy tam, kde žádné nebyly, a já nechci komentovat nepravdivé drby. Během sezony došlo k několika pokusům o destabilizaci týmu. Někdy to byly vymyšlené věci o jezdcích, jindy o technicích. A pevnost mé pozice? Na tu se zeptejte ředitele Camilleriho," tvrdí Arrivabene.

Scuderie by tedy měla zůstat stabilní.

"Žádné loučení na obzoru, spíše je možné, že budeme mluvit o nových posilách. Ale to chce čas, zamyslíme se nad tím příští rok. Dnes je tohle náš tým a je dobrý a kompaktní. Pokud mají přijít nějaké posily, nemusíme to uspěchat. Přijdou, pokud budou potřeba. Chceme stabilitu, takže pokud přijdou noví lidé, tak takovým způsobem, aby neoslabili stávající skupinu. Fungující tým nepotřebuje revoluci, pouze posily. Já osobně ani v revoluci nevěřím, pouze v evoluci," míní šéf stáje.