Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Arrivabene nebude ředitelem Juventusu Turín

Arrivabene nebude ředitelem Juventusu Turín

Klub hledá někoho mladšího

Zase jeden falešný poplach. Italský deník La Repubblica přinesl informaci, že dosavadní šéf Scuderie Ferrari Maurizio Arrivabene změní brzy působiště. Má se prý stát novým výkonným ředitelem fotbalového klubu Juventus Turín.

Arrivabene míří do Juve,“ napsala La Repubblica na svém webovém portálu. Pravdou je, že místo je volné. Giuseppe Marotta rezignoval na tento post minulou sobotu. Je navíc obecně známo, že jak Ferrari, tak Juventus patří do impéria rodiny Agnelliových.

Záhy se však ukázalo, že se zase jednou řeklo a zapomnělo na b. Arrivabene skutečně figuruje na listině kandidátů, ale údajně na posledním devátém místě (nás může těšit, že první je Pavel Nedvěd). Hlavním faktorem, který sráží jeho šance, je věk. Arrivabenemu je už 61 let. „Řízení Juventusu se musejí ujmout mladší lidé, kteří se postarají, aby zase patřil k nejlepším na světě,“ uvedl pro Bild prezident klubu, v jehož kádru je i Cristiano Ronaldo, Andrea Agnelli.

Za touto fámou patrně stojí rozpory mezi Arrivabenem a technickým ředitelem Mattiou Binottem, který se netají touhou postoupit v rámci stáje na nejvyšší funkční stupínek. Nastíněné řešení sporu je ale hodně přitažené za vlasy.