Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Arrivabene už není šéfem Scuderie Ferrari

Arrivabene už není šéfem Scuderie Ferrari

Jeho nástupcem má být Binotto

Podle zatím oficiálně nepotvrzené zprávy byl dnes ráno s okamžitou platností uvolněn ze své funkce šéf Scuderie Ferrari Maurizio Arrivabene. Jeho nástupcem má být dosavadní technický ředitel Mattia Binotto.

O Arrivabeneho odvolání se spekulovalo už delší dobu, zejména po smrti jeho patrona Sergia Marchionneho. Ten si ho vybral v listopadu 2014 jako nástupce totálně neúspěšného Marka Mattiacciho.

Arrivabene, vystudovaný architekt s bohatou praxí v marketingu, však toho také příliš nepředvedl. Kýžený mistrovský titul zůstal v nedohlednu, loni se navíc připojily četné strategické chyby, za které v konečném důsledku nesl odpovědnost.

 

Ferrari by v sezoně 2019 měl vést Mattia Binotto

Hlavním iniciátorem Arrivabeneho vyhazovu byl údajně nový předseda představenstva Ferrari Louis Camilleri, ačkoliv se oba znají z dřívějšího působení u tabákového koncernu Philip Morris. Podpořil ho i představitel rodiny Agnelliů John Elkann.

Binotto se narodil 3. listopadu 1969 ve švýcarském Lausanne. Je odchovancem Ferrari. Nastoupil do něj v roce 1995 hned po absolutoriu na univerzitě ve svém rodném městě. Technickým ředitelem týmu F1 se stal před třemi roky.

Za jeho potenciální nástupce na tomto postu se považují sportovní ředitel Laurent Mekies, šéfaerodynamik Enrico Cardile nebo hlavní motorář Corrado Iotti.