Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Podle Ferrari není Mercedes zvyklý přijímat údery

Podle Ferrari není Mercedes zvyklý přijímat údery

Italský hřebec vydrží všechno

Sezona 2019 je ve své druhé polovině a z hlediska souboje dvou týmů o tituly téměř ani nemohla být dramatičtější. Mercedes je v Poháru konstruktérů 15 bodů před Ferrari a Lewis Hamilton v šampionátu jezdců 17 bodů před Sebastianem Vettelem. Jenže minulý týden to v Belgii vypadalo tak, že kombinace Ferrari-Vettel je podstatně rychlejší než Mercedes-Hamilton.

Šéfa Ferrari Maurizia Arrivabeneho bodová ztráta, způsobená i Vettelovým odstoupením z VC Německa, až tak nemrzí. Převládá odhodlání a důvěra v tým, který je zvyklý dostávat tvrdé rány a umí se oklepat z neúspěchu.

"U Mercedesu na to nejsou zvyklí. Poslední roky jsme museli držet hlavy dole, přijímali jsme údery zleva, zprava, ale nikdy jsme nezůstali ležet," chválí Scuderii Arrivabene. "Zvykli jsme si na to, oni ne. Je jasné, že říkám týmu: Udržte je pod tlakem! Dříve nebo později se dostaneme přes jejich obranu. My jsme ti agresivní. Ti, kteří dostávají rány a dobře vědí, jak to bolí. Nastal čas jich pár i rozdat."

Arrivabene se ale důsledně vyhýbá tomu, aby se o jeho týmu začalo mluvit jako o favoritovi a už vůbec by se neměl v této roli vidět tým samotný: "Jsme na dobré cestě, ale stále jsme pozadu. Musíme si pořád připomínat, že vítězství v závodě není vítězstvím v šampionátu. A naším cílem je titul. Mercedes musí být stále pod tlakem, není na to zvyklý."