Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Arrivabene se omluvil Bottasovi

Arrivabene se omluvil Bottasovi

S tím lokajem to tak nemyslel

Šéf Scuderie Ferrari Maurizio Arrivabene se prý už Valtterimu Bottasovi omluvil prostřednictvím SMS a teď to dělá i veřejně. Více než omluvu mu ale dlužil vysvětlení, proč údajně novinářům v Monze naznačil, že ho má za lokaje Lewise Hamiltona.

"My máme závodníky, ne lokaje," citovala Arrivabeneho po VC Itálie některá média. Ve skutečnosti se ale jedná o poměrně normální odpověď na otázku, proč Kimi Räikkönen nepodpořil Sebastiana Vettela, jako Bottas Hamiltona.

"Jakmile jsem to, ještě v zápalu boje, vypustil z úst, uvědomil jsem si, že z toho bude kauza," vysvětluje Arrivabene. "Od té doby jsem si s Valtterim Bottasem vyměnil pár SMS. Chtěl jsem se omluvit a vysvětlit mu, jak jsem to myslel. Vyklouzlo mi to, neměl jsem v úmyslu dát mu nějakou nálepku. Vážím si, že měl porozumění."

A proč vlastně Räikkönen nepomohl Vettelovi? Pár sekund po startu to prý není dost dobře možné a pak už nebyla příležitost, protože německý závodník se po kolizi s Hamiltonem propadl na chvost pole a ke špičce se už do konce závodu nepřiblížil.

"Jediné, co jsem jim řekl, bylo, že nemají udělat nějakou hloupost (po startu z první řady). Sice jsem řekl, že Kimi Sebastianovi provedl něco nežádoucího, ale co měl v té situaci vlastně dělat? Hamilton a Vettel by udělali totéž. A co se událo mezi Vettelem a Hamiltonem, nemá s týmovými příkazy nic společného," tvrdí Arrivabene.

Mimochodem, nebyla to zdaleka první Vettelova jezdecká chyba v letošním boji o titul…

"Nebylo by správné teď na někoho ukazovat prstem, do konce sezony zbývá ještě mnoho závodů. A já jsem ten, kdo odpovídá za celý tým. Nezáleží na tom, kdo udělá chybu, zda jezdec nebo tým. Když už je za to někdo určitě zodpovědný, tak jsem to já," bere na sebe odpovědnost nejvyšší představitel Ferrari ve F1.