Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ricciardo o čtení knihy na dlouhé čínské rovince

Ricciardo o čtení knihy na dlouhé čínské rovince

Občas musíme jezdit jako babičky.

Daniel Ricciardo se už těší na Velkou cenu Číny a zároveň vyzdvihl pozitiva měkkých, snadno zničitelných pneumatik Pirelli.

"Je to docela extrém, ale líbí se mi to víc než scénář s pneumatikami, které potřebují 3 kola pouze k tomu, aby se pořádně zahřály," řekl Australan, kterému se loni podařilo vyhrát tři velké ceny. "Je skvělé, že to přichází okamžitě. V kvalifikaci po vyjetí z boxové uličky jezdíme jako babča jenom proto, abychom pneumatiky nezabili ještě před rychlým kolem."

Na jezdce už čeká Shanghai International Circuit a jeho dlouhá zadní rovinka, nejdelší v kalendáři závodů F1. Jezdec Red Bullu připouští, že jezdce může vyvést z koncentrace, dokáže totiž být pořádně nudná. Jezdci pomalejších sérií to ale mají mnohem horší.

"Je pořádně dlouhá. Klidně byste během jejího průjezdu mohli vypít plechovku Red Bullu. Slyšel jsem pár jezdců říkat, že je dost nudí… Ha! Pokud si myslí, že to je nuda ve voze F1, měli by si to zkusit v monopostu Formule BMW! Vyzkoušel jsem si to jako chlapec a věřte mi, je to ten druh rovinky, na které byste rádi sáhli po nějaké knížce."

Daniil Kvjat loni na tomto okruhu získal bod za 10. místo a těší se zejména na výzvu v podobě ostrého brzdění na konci této rovinky, na kterou navazuje ostrá čtrnáctá zatáčka následovaná rychlou patnáctkou. Po ní už přichází na řadu poslední zatáčka okruhu a výjezd na o trochu kratší cílovou rovinku.

"Dlouhá rovinka a tvrdé brzdění na jejím konci jsou velmi zajímavou pasáží. Je to pěkný okruh, velmi otevřený, takže můžete po celou dobu tlačit až na limit. Loni se mi tam dařilo a dokončil jsem na bodované pozici, takže se už těším na návrat."