Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Markovi Renault nechybí, Ricciardo ano

Markovi Renault nechybí, Ricciardo ano

V silném týmu je méně veselo

Helmut Marko se rázně, jak je to jeho obyčejem, ohradil vůči nedávnému tvrzení Rémiho Taffina. Šéf motorového oddělení Renaultu médiím tvrdil, že Red Bull loni jistě litoval, že přešel k jednotce, která je o krok za ostatními.

"Nevím, kterou část sezony měl na mysli. Na konci roku 2019 jsme s Hondou byli na úrovni Mercedesu. Na motorových tratích, v Mexiku a v Brazílii, jsme byli dokonce rychlejší než oni," řekl šéf motorsportu Red Bullu. "Pokud spočítáme mechanická selhání, tak výsledkem bude, že náš motor je spolehlivější než ten Renaultu. Takže určitě nebrečíme, že už nejsme s nimi. A pokud se podíváme na Pohár konstruktérů, Renault byl až pátý, nevím kolik bodů za námi."

Renaultu se ale před rokem a půl povedlo Red Bullu uštědřit bolestivou ránu, když na svou stranu přetáhl Daniela Ricciarda. Ricciardo se tak loni trápil v průměrném voze, zatímco Red Bullu chyběly Australanovy zkušenosti i jeho veselá povaha.

"Když jsme se dozvěděli o jeho odchodu do Renaultu, celý tým to šokovalo. Atmosféra v týmu teď není vůbec špatná, ale chybí nám jeho žoviálnost. Je jedním z nejrychlejších, výborný v pozici lovce, ale chybí nám i jeho žertíky. Alex (Albon) si loni vedl dobře, s týmem Red Bull bodoval v každém závodě kromě Brazílie, kde do něj vrazil Hamilton. Věříme, že tento rok bude Maxovi (Verstappenovi) dobrým týmovým kolegou."

Marko také řekl, že z Verstappena chce udělat nejmladšího mistra světa. Sebastian Vettel se stal mistrem světa ve věku 23 let a 135 dní. Max Verstappen oslaví 23. narozeniny letos v září, takže tento rok má poslední pokus na přivlastnění si tohoto rekordu.

S Ricciardem byla zábava.