Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Ricciardo je třetím jezdcem Red Bullu

Ricciardo je třetím jezdcem Red Bullu

Vidí to jako návrat domů.

Jak bylo avizováno, Daniel Ricciardo se vrací do Red Bullu. Kokpit závodního vozu se mu neušel, tým má Maxe Verstappena a spokojený je i se Sergiem Pérezem. Na Ricciarda zbyla práce třetího jezdce. Přestože tahle pozice je běžně spojována s náhradníkem závodníků, Australan tento úkol konkrétně nezmiňuje a není zřejmé, že bude chtít i během volného roku strávit spoustu času na cestách, na hotelových pokojích a na okruzích, navíc, aniž by se spolu s ostatními posadil za volant. Kromě toho jedním z jeho úkolů bude práce v simulátoru, který je často používán k hledání ideálnějšího nastavení vozu v noci z pátku na sobotu na základě nových dat z prvních dvou tréninků.

Musím se usmívat od ucha k uchu, jsem nadšen návratem domů do Oracle Red Bull Racingu, na místo třetího jezdce sezony 2023,“ oznámil 33letý jezdec. „Mám na tento tým skvělé vzpomínky a velmi mě těší, že Christian (Horner) a Dr. Marko mě vítají zpátky. Jsem nesmírně šťastný, že budu obklopen nejlepším týmem F1, zatímco se mi budou dobíjet baterky. Už se nemůžu dočkat práce v simulátoru, testování i komerčních aktivit. Pojďme na to!

Daniel Ricciardo přišel o místo na startech velkých cen, když se tým McLaren po roce a půl jeho slabých výkonů (s velkou výjimkou v podobě vítězství ve VC Itálie 2021) rozhodl nečekat další rok na vypršení platnosti smlouvy a pro rok 2023 jej nahradil šampionem F2, Oscarem Piastrim. Do F1 se dostal díky juniorskému programu Red Bullu a vypracoval se na neoficiální ale jasnou jedničku týmu Red Bull Racing, ovšem o tento status přišel, když do týmu jako tsunami vtrhl Max Verstappen.

Ricciardo po oznámení nečekaného přestupu do týmu Renault v roce 2019 jako důvody při různých příležitostech uvedl potřebu změny, nedůvěru v budoucnost týmu s motory Honda, ale také to, že tým prý začal upřednostňovat Verstappena. Nyní bude jeho úkolem Verstappenovi pomoci ke třetímu mistrovskému titulu. Tým Red Bull už dlouhá léta svěřuje práci testovacího jezdce zkušenému Sébastienovi Buemimu a letos se k týmu připojil i mladý Novozélanďan Liam Lawson. Ricciardovi fanoušci musí doufat, že mu staří známí v Red Bullu pomohou znovu najít ztracenou rychlost, o kterou přišel kdesi na cestě mezi Renaultem a McLarenem.

Na konci roku 2018 Ricciardo z vlastní vůle opustil závodní sedačku Red Bullu. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull