Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo byl drahý, ale vyplatí se

Ricciardo byl drahý, ale vyplatí se

Renault musel sáhnout hluboko do své peněženky

Nevíme, kolik si Ricciardo vydělá během dvou let v továrním týmu Renaultu, ale asi nikoho nepřekvapí, že by to měl být pořádný balík. Jezdec, který letos i bez nejlepšího vozu vyhrál dva závody, přestupuje z dobře financovaného špičkového týmu do stáje, jež ještě (od svého obnovení) nevyhrála ani jednou a ani neměla nikoho na stupních vítězů. S tím se pojí mnoho rizik, neboť Ricciardo by mohl příští dva roky klidně strávit závoděním ve středu pole. U továrního týmu je předpoklad, že jeho výsledky půjdou nahoru a Ricciardo by riskoval i u Red Bullu s motory Honda, ale přece jen…

Alain Prost, ambasador týmu Renault i jeho mateřské automobilky, potvrdil, že získání Ricciarda není malý finanční závazek. Zároveň ale věří, že se to Renaultu vrátí.

"Neutrácíme peníze, pokud k tomu nemáme velmi dobrý důvod. Mercedes a Ferrari se nejspíš drží jiné filozofie," řekl Prost za stáj, o které se ví, že pracuje s o něco menším rozpočtem než jiné tovární týmy.

"Daniel je dražší než jiní jezdci, ale když tým potřebuje takový typ pomoci, není problém. Peníze nejsou problémem, pokud se mají utratit na dobrou věc. Nyní máme dva špičkové piloty, jednu z nejlepších jezdeckých dvojic v celé F1. A oba jsou jezdci Renaultu, ne Red Bullu nebo Mercedesu. Lidé by to měli vidět jako důkaz, že jsme připraveni dělat správná rozhodnutí, když přijde správný čas," dodal čtyřnásobný mistr světa F1.

Zmínka o jezdcích Mercedesu a Red Bullu se evidentně týkala Carlose Sainze a Estebana Ocona. Sainz za Renault závodí tento rok, ale byl mu pouze zapůjčený od Red Bullu, ​​stejně jako měl v roce 2016 zapůjčeného Estebana Ocona jako testovacího jezdce. Ocona mu Mercedes nabízel i na příští sezonu, ale opět pouze na hostování.