Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Zamítnutý Ricciardův test známkou strachu?

Zamítnutý Ricciardův test známkou strachu?

Kdyby se Red Bull ničeho neobával, nechal by ho jezdit

Red Bull bude letos poprvé závodit s motorem Honda a možná to jeho jezdce katapultuje do boje o titul, ale může to být i krok z deště pod okap. Marcin Budkowski považuje za známku strachu zákaz účasti v posezonním testu, jenž obdržel Daniel Ricciardo. Renault ho chtěl posadit do svého vozu, ale Red Bull mu to zarazil, což mu umožňoval kontrakt trvající až do konce roku 2018.

"Při interakci s jezdcem se vždy něco naučíte," odpovídá výkonný ředitel týmu Renault na otázku, zda Ricciardo už nějak přispěl ke zlepšení letošního vozu. "Byl v simulátoru, mluvil s inženýry. Ale je to těžké, když ještě neseděl v našem voze. Strašně moc jsme ho chtěli mít ve voze v Abú Zabí, ale nepovedlo se. Je nám líto, že jsme neslyšeli jeho názor na náš loňský vůz, hodně by nám to pomohlo. Nicméně fakt, že se to nepovedlo, přičemž na nikoho neukazuju prstem, nám i lichotí, protože měli důvod nedat nám konkurenční výhodu.

Už vyhrál závod a přináší s sebou zkušenosti, jaké jsme dosud v týmu neměli. Roky pracoval se špičkovou stájí, takže nám může poradit v mnoha věcech kolem vývoje vozu, nastavení a dalších záležitostí. Je to pro nás velmi užitečné. Pro členy týmu je zdrojem obrovské motivace."