Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen může vyhrát titul, uvědomuje si Ricciardo

Verstappen může vyhrát titul, uvědomuje si Ricciardo

Pokud to přijde, bude na to připravený

Daniel Ricciardo loni učinil velké rozhodnutí. Když nezůstala místa v Mercedesu ani ve Ferrari, rozhodl se, že přesto nezůstane u Red Bullu a přestěhoval se do Renaultu. Z dlouhodobého hlediska se to může vyplatit a v krátkodobém horizontu se skloňuje Honda, která ještě nemá motor na špičkové úrovni. Ale co když věci do sebe zapadnou, Red Bull bude vyhrávat závody a Max Verstappen vybojuje titul mistra světa? Nebude Ricciardo vypadat, a co hůř, cítit se jako hlupák?

"Vlastně, když jsem se chystal přestoupit, součástí rozhodovacího procesu bylo, že jsem si představoval, jak to Honda a Red Bull dokázaly a že Max je mistrem světa," přiznal Australan v rozhovoru pro Racer. "Nechal jsem si tu myšlenku pořádně projít hlavou a smířil jsem se s ní, nebo lépe řečeno, vypořádal jsem se s ní.

Skutečně jsem už potřeboval změnu, a i když jsem pomyslel na možné překvapení v roce 2019, nebyl jsem si jistý, jestli bych z něj dokázal vytěžit maximum. Rozumíte mi? Doufám, že to bylo dobré rozhodnutí a vím, že hlavně pro mě."

Ricciardo letos oslaví 30. narozeniny a přestup do Renaultu byl jeho prvním ve F1 mimo síť Red Bullu. Ta mu relativně rychle umožnila vyhrát první závody, ale nikdy nebyl skutečným aspirantem na titul. Nelituje alespoň trochu, že nevolil jinou cestu?

"Ne, žádná lítost. Vůbec žádná. Ani si nemyslím, že jsem někdy měl moc jiných možností. Možná bych to viděl jinak, kdybych například před dvěma lety dostal nabídku od Mercedesu a rozhodl se nepodepsat, ale já nemám co litovat," dodal Ricciardo.