Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull Honda může příští rok bojovat o titul

Red Bull Honda může příští rok bojovat o titul

Marko politoval chudáčka Ricciarda

Víme, že co řekne Helmut Marko, musíme brát s jistou rezervou. I přesto je ale dobré vědět, že v táboře Red Bullu převládá optimismus a vidí tu alespoň nějakou šanci, že by se už příští rok vrátili do boje o mistrovský titul. I kdyby to úplně nevyšlo, o vítězství v závodech by se ucházelo šest jezdců ze tří různých týmů, používajících tři odlišné motory.

"Budeme mít motory Honda a projekt vypadá velmi slibně. Myslím, že příští rok můžeme bojovat o titul," nechal se po VC USA slyšet poradce Red Bullu pro motorsport.

Marka může těšit druhé místo Maxe Verstappena, jakož i úspěšné nasazení nejnovější verze pohonných jednotek Honda do vozu Toro Rosso. Brendon Hartley má body za deváté místo, což je jeho dosud nejlepší umístění ve velké ceně.

Marko také blahosklonně politoval Daniela Ricciarda, jenž se v létě rozhodl odejít z Red Bullu a příští dva roky závodit za tovární tým Renaultu. Toho Renaultu, jehož pohonná jednotka opět selhala pouze pár minut po startu závodu.

"Měl elektrický problém. Chudáček Daniel! S takovými problémy bude muset žít ještě další dva roky," uvedl škodolibě.

Marko se vyjádřil i k tomu, jak rychlé nasazování novinek z dílny Hondy a jejich testování v závodech negativně ovlivňuje bodové konto Toro Rosso. Poukázal na to, že z dobrého motoru bude příští rok těžit i tento tým: "Dělají to i pro sebe. Honda je již před Renaultem. A teď už ne jenom v kvalifikačním režimu, ale i v závodě."