Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo dostane další penalizaci

Ricciardo dostane další penalizaci

V Mexiku se mu poškodilo turbo

Daniel Ricciardo si zřejmě letos musí vypít kalich hořkosti až do dna. Po několika poruchách pohonné jednotky se mu v Mexiku, kde stál na pole position, pokazila spojka. Kdo by hledal pozitiva, mohl se zaměřit na to, že pohonná jednotka zůstala v pořádku a Australan, jenž v poslední době není takový usměvavý jako obvykle, se alespoň vyhne penalizaci, kterou by dostal, kdyby se mu pokazila část pohonné jednotky. Jenže ta se pokazila.

Ricciardo potřebuje nové turbo, jelikož to použité v Mexiku se prý poškodilo při odklízení porouchaného vozu z blízkosti trati. Jezdci by měla na sezonu stačit tři turba, ale Ricciardo v São Paulu používá již šesté. Více jich zatím použili pouze Brendon Hartley a Pierre Gasly, jezdci Toro Rosso používající pohonné jednotky Honda.

Red Bull neoznámil výměnu celé pohonné jednotky, dva závody před koncem sezony již nemá smysl dělat si zásobu funkčních dílů. Ricciardo by tedy měl mezi kvalifikací a startem Velké ceny Brazílie klesnout pouze o pět pozic.

Zmíněná Honda potvrdila, že její jezdci se po Mexiku vracejí k nejnovější a nejvýkonnější specifikaci její pohonné jednotky. Hartley používá pohonnou jednotku poprvé nasazenou v USA, Gasly má zcela novou, se kterou v Mexiku vyjel do prvního tréninku, ale hned potom dostal jednu ze starších.