Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo se vyhnul penalizaci

Ricciardo se vyhnul penalizaci

Alespoň prozatím…

Renaultu se pravděpodobně podařilo opravit MGU-K, jehož porucha téměř Danielu Ricciardovi zabránila vyhrát Velkou cenu Monaka. Tato část hybridního systému mu v ulicích Monte Carla vydržela pouze 20 kol, kvůli čemuž byl ve zbývajících 50 kolech připraven o 160 koňských sil. Tím to ale nemuselo skončit, jelikož jezdec Red Bullu už o jedno MGU-K přišel při poruše pohonné jednotky v Bahrajnu.

Na rozdíl od spalovacího motoru nebo MGU-H, z nichž má jezdec k dispozici tři kusy na sezonu, z MGU-K smí použít pouze dva kusy. Pokud by Ricciardo v Kanadě potřeboval nové MGU-K, za trest by na startovním roštu klesl o 10 míst. A to zrovna na Okruhu Gillese Villeneuvea, kde vyhrál svou první velkou cenu.

Ricciardo se tedy penalizaci pravděpodobně vyhne, ale je nutné říci, že jenom prozatím. VC Kanady bude jen sedmým z 21 závodů letošního kalendáře a není příliš pravděpodobné, že by mu kus, který měl poruchu již v Monaku, vydržel ještě 14 závodních víkendů. Australan ale může doufat, že se bude penalizaci vyhýbat až do poloviny sezony a třetí MGU-K ho pak dostane až do cíle posledního letošního závodu.