Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Po Ricciardovi zůstala díra ve zdi

Po Ricciardovi zůstala díra ve zdi

Australan potřeboval ventilovat frustraci

Vzpomínáte, jak se loni Fernando Alonso v Singapuru za své vypadnutí pomstil stěně svého pokojíku v zázemí městského okruhu?

Taková je během zaoceánských závodů přidělena každému jezdci, neboť motorhomy zůstávají v Evropě. Minulý víkend na seznam obětí přibyla další. Naštěstí se zuřivý závodník opět omezil na díru ve zdi přesně o velikosti jeho pěsti. Připomeňme, že Daniel Ricciardo odstoupil ze závodu, který jeho týmový kolega Max Verstappen dokončil na druhém místě, ačkoli ho začínal z podstatně horší startovní pozice. Měl Ricciardo vítězné ambice, nebo ho více naštvalo to, že opět selhala pohonná jednotka Renaultu a on příští rok přestoupí do jeho továrního týmu?

"Je to k pláči, Daniela je mi moc líto," řekl po závodě jeho šéf Christian Horner. "Vypadá to na identický problém, jaký měl v Bahrajnu. Najednou se prostě všechno vypnulo. Byl v dobré pozici, mohl tam být (na stupních vítězů). Muselo ho to velmi frustrovat. Ve svém pokoji pěstí prorazil zeď, aby ze sebe tu frustraci dostal. Snad se mu nikdo nebude divit."

Napadá vás otázka, proč Horner takto donáší na vlastního jezdce? Nejspíš malý mediální pozdrav na rozloučenou pro Renault, od něhož Red Bull odchází k Hondě nedobrovolně ochuzen o Ricciarda.

"Jsem si jist, že o tom bude mluvit se svým budoucím zaměstnavatelem. Je frustrující ztrácet ho ze závodů. Tým ani v nejmenším neviní, protože ví, že my děláme vše, co je v našich silách. Snad budeme mít dostatek dílů k sestavení pohonné jednotky pro Mexiko, jinak dostane penalizaci."

Ztráta míst na startu VC Mexika by byla pro jezdce Red Bullu další těžkou ranou. Loni tam zvítězil Verstappen, Ricciardo odstoupil pro poruchu turba.