Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Ricciardo se vrací k starému motoru

Ricciardo se vrací k starému motoru

Nový výtvor Renaultu zklamal.

Zklamání z výkonu nového motoru, který Daniel Ricciardo použil před dvěma týdny v Brazílii, je tak velké, že Red Bull po dohodě s Renaultem nainstaluje do vozu jeden ze starších motorů.

Vedení francouzské automobilky bylo nejprve rádo, že nová verze jejich motoru absolvuje závody a nasbírá data. Celá upravená pohonná jednotka měla vůz zrychlit o zhruba dvě desetiny sekundy na kolo, přičemž o největší rozdíl se měl postarat motor. Red Bull tedy v Brazílii vyzkoušel pouze motor, ale nezaznamenal vůbec žádný rozdíl ve výkonu. Naopak, Daniel Ricciardo prohrál kvalifikační souboj s Daniilem Kvjatem a na rovince dosáhl nižší maximální rychlost.

Daniel Ricciardo je přesvědčen, že Renault potřebuje přistoupit k zásadním změnám.

"Jednoznačně mají před sebou spoustu práce," řekl Australan o Renaultu. "Co se týče sezóny 2016, prakticky nám už nikdo nevěří, ale nemyslím si, že by byli zcela mimo. Uvidíme, jak se to vyvine. V Brazílii jsme použili D-specifikaci motoru a dohromady se nic nezměnilo, takže potřebují změnit směr."

Renault sesbíraná data také nepotěšila, ale chybu vidí i na straně Red Bullu.

"Je pravda, že v poslední době nejistota ohledně Red Bullu způsobila přerušení technické spolupráce mezi našimi týmy," řekl ředitel Renault Sport F1, Cyril Abiteboul. "Téměř jsme spolu nekomunikovali. S ohledem na příští rok to mohlo být správné, ale s věcmi ohledně tohoto roku jsme mohli být opatrnější a pokračovat."