Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ricciardo prý nevěří pohádce o drtivé síle Hondy

Ricciardo prý nevěří pohádce o drtivé síle Hondy

Ani Verstappen nedoufá v boj o titul

Cyril Abiteboul využil přestupu Daniela Ricciarda jako munici ve vleklé slovní přestřelce s Christianem Hornerem. Šéf Red Bullu se nedávno nechal slyšet, že motory Honda budou zanedlouho mnohem lepší než ty od Renaultu, protože japonská automobilka vyhradila pro projekt v F1 zdroje jako nikdo jiný. Šéf Renaultu oponuje, že Ricciardo by asi neodcházel od spojení fantastického týmu s fantastickým výrobcem motorů.

"Respektuji, že Daniel je v určité situaci, má svou agendu, svou pozici a já to nepotřebuji komentovat, ale nezdá se mi, že by ho zaujala komunikační strategie Red Bullu ve stylu Renault versus Honda a Honda je perfektní. Myslím, že to vůči Renaultu není spravedlivé. Honda dělá pokroky, ale mluvit o spokojenosti týmu Toro Rosso, když už nasadila 11 nebo 12 motorů… to zní jako vtip. Mě tedy rozhodně nepřesvědčili. Může to být zajímavé pro někoho jako Pierre Gasly, ale ne pro jezdce, jakým je Daniel Ricciardo," je přesvědčen Abiteboul.

Ve F1 se věci mění opravdu rychle a stejným tempem se na ně i zapomíná. Abiteboul už zapomněl, co si Ricciardo o motorech myslel, a také řekl, ještě v dubnu tohoto roku.

"Nikdy neztrácím naději, ale optimismu časem ubývá," prohlásil Ricciardo o Renaultu poté, co kvůli poruše motoru téměř nestihl kvalifikaci na VC Číny. Přitom z předchozí VC Bahrajnu odstoupil s poruchou baterie rekuperačních systémů pohonné jednotky.


V Red Bullu zůstává Max Verstappen a toho statistika životnosti letošní pohonné jednotky Hondy netrápí. Toro Rosso totiž ztráta míst na startu nebolí tolik jako špičkový tým. Proto může Honda dělat i výměny, které nejsou nezbytné.

"Nezdá se mi, že by měli příliš mnoho poruch. Většinou je to tak, že nemají moc dobrou kvalifikaci, takže je nebolí vzít si nové díly a dostat penalizaci. Nedělá mi to starosti. Kromě toho letos ještě zbývá pár závodů, ještě se hodně naučí. Příští rok se poučí z chyb a postaví nový motor. A poruchy mají i jiní výrobci, takže si z toho nedělám hlavu,“ tvrdí Nizozemec.

Ani Verstappen si ale nemyslí, že ve voze Red Bull - Honda bude moci příští rok bojovat o titul mistra světa.

"Všichni bychom si to přáli, ale ve F1 to není tak jednoduché. Musíme spolu udělat několik kroků, ale snad už na konci příštího roku budeme blízko. V dalším roce bychom pak mohli být v plné síle," doufá.

Verstappen také prozradil, že Honda si již od Red Bullu vyžádala spoustu převodovek, aby s nimi v továrně v Sakuře zahájila testovací program nové pohonné jednotky.