Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Podle Hornera má nejlepší motory Ferrari

Podle Hornera má nejlepší motory Ferrari

Honda ho dožene dříve než Renault

Christian Horner sice není motorový inženýr a může se mýlit, ale i tak je zajímavé, že šéf týmu Red Bull Racing se přidává na stranu těch, kteří si začali myslet, že nejlepší motory nestaví Mercedes. Ferrari se nejen dostalo na jeho úroveň, ale v Silverstone to prý už vypadalo tak, že jej předstihlo.

"Já si myslím, že teď jsou to oni, kdo nastavuje laťku ostatním," odpověděl Horner redaktorovi webu Motorsport, který se ho zeptal na motory z Maranella. "Můžete to vidět i na tom, jak se vyšvihly týmy Haas a Sauber."

Vozy Red Bullu poháněné motory Renault na rovinkách trpěly. Ale totéž platilo o Toro Rosso s hondami, které bude od příštího roku používat také Red Bull. Horner však věří, že Honda doběhne dva silné konkurenty dříve než Renault.

"Minulý víkend byl pro Renault velmi těžký. Jasně se ukázalo, jak se věci skutečně mají. Po takovém víkendu se nejde schovat za statistiky. Byli jsme v obrovské nevýhodě při bránění pozice i při útoku. Daniel neměl jak zaútočit na Valtteriho, přestože měl lepší pneumatiky, přilnavost a celkovou rychlost. I s otevřeným DRS se na rovinkách pouze díval, jak se mu vzdaluje. Je tu propast, kterou je třeba vyplnit. Věříme, že věci, na kterých teď pracuje Honda, to dokážou," doufá Horner.