Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Button očekává velké zrychlení

Button očekává velké zrychlení

Honda ještě neodemkla plný výkon motoru

Jenson Button se už těší na závody, v nichž bude moci pohonnou jednotku Hondy zatížit na 100 procent. Momentálně ji tedy zřejmě neženou na maximum kvůli spolehlivosti a postupnému odhalování běžných "dětských nemocí".

"Je třeba počkat dokud dostaneme z některých oblastí více výkonu a nebudeme se muset omezovat. Pak se snad výkon a časy na kolo zlepší víc, než se očekává," řekl trpělivý Brit.

"Momentálně tu máme jeden motor, který má více síly než ostatní. Další je mu docela blízko a třetí už za nimi dost zaostává. A až za ním jsme my," odhadl rozložení sil mezi Mercedesem, Ferrari, Renaultem a Hondou.

Jezdec McLarenu vysvětlil, že každá další koňská síla pomůže jejich výsledkům hned dvakrát, proto se mohou v příštích měsících rychle zlepšit. Více výkonu neznamená pouze lepší časy v kvalifikacích a na začátku závodu, ale také efektivnější spotřebu paliva.

"Naším problémem je, že nedostatek výkonu se nabaluje jako sněhová koule. Všichni si musíme vystačit se stejným množstvím paliva (100 kilogramů), ale my během kola strávíme více času s plynovým pedálem na podlaze než Mercedes, takže také mineme víc paliva než oni. Kvůli tomu pak musíme více šetřit palivo a to se projeví ještě horšími časy na kolo. Jsme ve velmi těžké situaci, ale věděli jsme o tom předem, takže nemá smysl stěžovat si."