Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Alonso chce kariéru ukončit v McLarenu

Alonso chce kariéru ukončit v McLarenu

Už nikdy nepřestoupí do jiného týmu.

Fernando Alonso ukončí svou kariéru jako jezdec McLarenu. V Šanghaji, kde už vyhrál ve vozech Renaultu i Ferrari, prohlásil, že už nechce nikdy jezdit za žádný jiný tým.

"Ať už budu mít za sebou patnáct, šestnáct nebo sedmnáct let závodění v F1, bude to dost," řekl Španěl v Šanghaji, stojíc na začátku své čtrnácté sezóny, patnácté kdyby se počítala také sezóna 2002, během níž testoval pro Renault.

"Pak už přilbu definitivně pověsím na hřebík a ukončím tuto etapu svého života. Vždyť v McLarenu jsem začínal jako tříletý," zavzpomínal Alonso na své první šlapací autíčko v barvách McLarenu. "A v McLarenu chci také skončit - v jeho opravdovém voze F1, a tím skvěle uzavřu třetinu svého života naplněnou nezapomenutelnými momenty a velkými přátelstvími."

Něco velice podobného Španěl tvrdil i během svého angažmá ve Ferrari. Nyní je to však pro něj už jen pěkná vzpomínka. Jezdit za tým z Maranella ho už nebavilo.

"Pět fantastických let, během kterých jsem dvakrát byl velmi blízko k získání titulu mistra světa. Odnesl jsem si odtamtud jen samé hezké vzpomínky, ale už toho bylo dost. Už jsem neměl motivaci pokračovat kolo za kolem a rok za rokem. Teď začínám nový projekt v novém týmu. Je to náročné, ale mám z toho radost. Jsem šťastný a mám pocit naplnění. Tam už nebyla šťastná má mysl ani duše."