Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Button: Myslel jsem, že budeme konkurenceschopnější

Button: Myslel jsem, že budeme konkurenceschopnější

U McLarenu zavládlo po kvalifikaci zklamání.

"Myslím, že jsme přišli s dobrými vylepšeními, ale kvalifikace nám nevyšla. Ani nevím proč," řekl dnes odpoledne Jenson Button. McLaren včera všechny překvapil časy na úrovni středu pole a dnes svou rychlost potvrdil ve třetím tréninku. V kvalifikaci se však ostatní týmy dokázaly výrazně zlepšit, ale Button pouze zopakoval svůj čas z druhého pátečního tréninku. Téměř totožné kolo předvedl i jeho kolega Fernando Alonso, který byl pouze o 4 tisíciny sekundy pomalejší.

"Vůz byl vyvážen docela dobře, ale čas tomu neodpovídá. Mysleli jsme si, že budeme blízko první desítky, ne že se do ní dostaneme, ale že budeme blíž. Teď jsem trochu překvapen, myslel jsem, že budeme konkurenceschopnější."

Od postupu do Q2 oddělily Buttona 2 desetiny sekundy a zůstal až za oběma vozy Force Indie. Těší ho alespoň zmenšení ztráty na nejrychlejší týmy.

"V trénincích jsme vypadali docela konkurenceschopně. Možná jsme jen jezdili s menším množstvím paliva než ostatní, ale velmi tomu nevěřím. Byli jsme necelé 2 sekundy za nejrychlejším a to se dnes nezměnilo," řekl Button, odkazujíc na výsledky první části kvalifikace. V té byl nejrychlejší Sebastian Vettel, jelikož piloti Mercedesu použili tvrdší pneumatiky.

"Byl jsem překvapen, když mi tým oznámil mou pozici, protože jsem se ve voze cítil dobře, vyvážení bylo poměrně dobré a nemyslím, že jsme mohli udělat víc. Už pár dní máme nějaké problémy se zadním křídlem, ale vyvážení to zas tak moc neovlivnilo."

A co zítra? Mohou se pokusit dostat před Force Indii, ale výš to už asi nepůjde.

"Nestudoval jsem časy ostatních, možná opravdu budeme závodit s Force Indií, ale netuším, jak jsou na tom ostatní. Vlastně ani nevím, kdo je před Force Indií! Myslím, že by tam mělo být Toro Rosso, ale oni jsou o dost rychlejší, takže to zítra asi nebude vůbec jednoduché. Snad to bude lepší než v Malajsii a snad se oba dostaneme do cíle a trochu se při tom pobavíme."