Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonsovi dělají starosti poruchy Buttonova vozu

Alonsovi dělají starosti poruchy Buttonova vozu

Buttona potěšila Alonsova rychlost.

Fernando Alonso měl v Bahrajnu poměrně bezproblémový víkend, ale starosti mu dělají poruchy druhého vozu, svěřeného do rukou Jensona Buttona. Brit musel vynechat většinu prvního a druhého tréninku a v sobotu ráno absolvoval pár kol, jen aby jeho monopost selhal hned v prvních minutách kvalifikace. Nakonec McLaren zjistil, že závadu nedokáže odstranit a Buttona vůbec nepustil na start velké ceny. Alonso tedy, i navzdory svému 11. místu, vyzývá svůj tým, aby zapracoval především na spolehlivosti.

"Ne, musíme být realisté a pro tým je dobré dokončit závod (alespoň) s jedním autem," zněla Alonsova odpověď na otázku, zda není zklamaný, že nedokázal dojet o příčku výš a získat první bod sezóny.

"Bohužel, Jenson nemohl závod dokončit, takže bylo důležité, abych nasbíral co nejvíce kilometrů. Nyní máme 3 týdny na zlepšení rychlosti i spolehlivosti. Víme, že na tom nejsme dobře a tento víkend nám jasně ukázal, že nás čeká ještě hodně práce. Zůstávám však optimistický."

Dvojnásobný mistr světa by nebyl rád, kdyby se problémy opakovaly v průběhu jeho domácí velké ceny.

"Některé oblasti vozu jsou slabší a máme několik opakujících se problémů se spolehlivostí, takže nás v příštích třech týdnech čekají změny. Mrzí mě, co se stalo Jensonovi, protože se na závod tvrdě připravoval, stejně jako jeho mechanici, inženýři a všichni, kteří dlouho pracovali ve snaze dostat ho na start. Snad se to už nebude opakovat a příště budeme lepší a silnější."

Jensona Buttona zase potěšila rychlost Alonsova vozu a nezapomněl mechanikům poděkovat za snahu, i když nevedla k úspěšnému odstranění poruchy.

"Samozřejmě jsem velmi zklamaný z tohoto dne i z tohoto víkendu," řekl Brit. "Nicméně, i když jsem nemohl jezdit ani odstartovat do závodu, odcházíme odsud s vědomím, že jsme se opět zlepšili. To je dobrá zpráva pro nás všechny. Je to (Alonsovo 11. místo) výsledek množství tvrdé práce. Chtěl bych říci "velké děkuji" všem klukům v garáži, kteří celý víkend velmi tvrdě pracovali, a jejichž práce byla tak slabě odměněna."