Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Coulthard: Arrivabene je dobrý šéf

Coulthard: Arrivabene je dobrý šéf

On vrátil Ferrari na vítěznou cestu.

David Coulthard se domnívá, že za obrovským zlepšením Ferrari je třeba hledat Maurizia Arrivabeneho. Scuderia má za sebou rok plný změn, samotný Arrivabene stojí v její čele jen pár měsíců, a přesto je jediným vážným konkurentem Mercedesu.

"Ve Ferrari nepochybně zavály nové větry, ale nemyslím, že by to bylo odchodem Alonsa a příchodem Vettela," napsal bývalý jezdec, v současnosti pracující pro BBC. "Nový šéf, Maurizio Arrivabene, vrátil do Ferrari lehkost a italského ducha, který tam už asi chyběl.

Jeho předchůdce, Marco Mattiacci, chtěl do týmu vnést řád, ale vůbec se mu to nedařilo. Nechápal padok ani F1, jako byznys založený na sportu. Tým F1 nemůžete řídit podle čísel. Kdyby se to dalo, tak bychom tu už léta zažívali dominanci Toyoty, která ale místo toho pořádně spadla na hubu. Arrivabene to dělá správně."

Coulthard očekává další napínavé závody, ale kvalifikace by měly ještě nějaký čas zůstat pod kontrolou Mercedesu. Tam lze vidět plný výkon jeho pohonné jednotky, který si dovolí použít pouze v kvalifikaci, aby neohrozil její spolehlivost.

"Celý tým poskočil o úroveň výš a po bahrajnském výkonu Kimiho Räikkönena, který byl poprvé rovnocenným partnerem Sebastiana Vettela, mají dva jezdce schopné bojovat proti Mercedesu. Dva mistři světa ve voze, kterému asi chybí pouze krůček k tomu, aby dokázal porážet Mercedes. Díky speciálním režimům motoru má Mercedes navrch v kvalifikacích, ale v závodech na něj Ferrari dokáže útočit. Hamilton se zdá být o krok vpředu, ale Ferrari už moc neztrácí."