Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Ron Dennis prozradil podrobnosti Alonsovy smlouvy

Ron Dennis prozradil podrobnosti Alonsovy smlouvy

Kdy bude Španěl opět volným jezdcem?

Ron Dennis dnes prozradil některé podrobnosti týkající se smlouvy s Fernandem Alonsem. Novináři se od prosince loňského roku domnívali, že McLaren má s dvojnásobným mistrem světa kontrakt na dva roky s roční opcí. Ve skutečnosti se však Alonso Dennisovi upsal na celé tři roky, bez jakýchkoli podmínek. Dennis už dříve oznámil, že ve smlouvě není ani "výkonnostní dodatek", který by Alonsovi umožnil odejít v případě špatných výkonů. Pokud tedy předčasně neodejde do důchodu, uvidíme ho v barvách McLarenu i v roce 2017.

"Má s námi prostý tříletý kontrakt, bez dalších podmínek," řekl ředitel McLaren Technology Group. "Je to velmi jednoduché. Toto jsme mu my chtěli nabídnout a on to chtěl podepsat. Jednoznačněji se to už říct nedá."

Dennise už zřejmě otravují pokračující spekulace o Alonsově rychlém odchodu do týmu s rychlejším vozem. Kromě toho se po těžkém začátku roku s Alonsovou nehodou, vynecháním závodu v Austrálii a spoustou technických problémů objevily i zprávy o opětovném ochlazení vztahů Alonsa se zbytkem týmu a především Dennisem, s kterým se už jednou dostal do velkého sporu, který skončil zrušením smlouvy a Alonsovým odchodem.

"Lidé mají tendenci napovídat spoustu nesmyslů o vztazích mezi McLarenem a Alonsem. Ano, rok 2007 byl velmi stresující, ale to je již dávná minulost. Fernando se kterým pracujeme dnes je fantasticky motivovaný a inspirativní člověk. "Neztratil nic ze své rychlosti ani soutěživosti a má více zkušeností i znalostí a kombinuje to s nakažlivým nadšením a energií."