Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Red Bull a Lotus chtějí skalp Williamsu

Red Bull a Lotus chtějí skalp Williamsu

Oba týmy pokukují po jeho třetím místě.

Williams se momentálně drží bezpečně na třetím místě, v Barceloně bychom však na vozech většiny týmů měly vidět výrazné změny a Red Bull i Lotus se na bílé vozy dívají jako na možnou kořist.

"Naším cílem je nadále vylepšovat vůz," řekl Christian Horner, šéf Red Bull Racingu. "Loni jsme se po náročném startu v předsezónních testech dokázali vrátit zpět včas na první závod a nyní chceme během nejbližších závodů udělat stejně velký krok a dostat Williams a možná i Ferrari pod tlak. Náš tým si v uplynulých letech zvykl vyhrávat a nyní je těžké nejezdit vpředu, kde jsme obyčejně bývali. Dobré na tom je, že je to pro nás motivace. Všichni se chceme vrátit zpět. Každý je připraven sklonit hlavu, všichni nesmírně tvrdě pracují a v několika oblastech již vidíme zlepšení."

Ve stejně rychlý pokrok doufá také Lotus a jeho jezdec Romain Grosjean.

"Máme za sebou závod na velmi odlišných tratích v Melbourne, Kuala Lumpur a Číně a vůz se vždy choval stejně. To je pro nás velmi dobré, protože teď se můžeme soustředit na konkrétní oblasti,“ vysvětlil francouzský jezdec. „Pro Barcelonu máme připraveny větší vylepšení. Nemůžeme si být jisti, dokud je nevyzkoušíme na trati, ale podle čísel z větrného tunelu i všech ostatních bychom se měli pohnout správným směrem. Williams je přibližně o půl vteřiny rychlejší, což je z jednoho uhlu pohledu hodně a z jiného docela málo. Ke stažení takového rozdílu může stačit i jeden balík správných změn. Po Barceloně už možná budeme vědět, zda jsme udělali správné změny."