Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sainz: Páté místo jako pole position

Sainz: Páté místo jako pole position

Toro Rosso porazilo Red Bull.

Mladíkům jezdícím za juniorku Red Bullu se dnes podařil husarský kousek. Porazili Daniela Ricciarda i Daniila Kvjata, jezdce "áčkového" Red Bull Racingu. Částečně tak připomněli sezónu 2008, když za Toro Rosso ještě jezdil Sebastian Vettel a Red Bull se musel před malým týmem z Faenzy klanět pravidelně v kvalifikacích i v závodech.

Carlos Sainz obsadil v kvalifikaci páté místo, a přestože mu k němu pomohly problémy Kimiho Räikkönena a Felipeho Massu, je to pro něj, jakoby získal pole position.

"Páté místo jsme vůbec nečekali. Nebylo to v plánu, zvláště ne v domácí velké ceně a po nepovedeném druhém a třetím tréninku, ve kterých jsem neměl z vozu dobrý pocit," přiznal 20letý Sainz.

"Nakonec však do sebe všechno zapadlo ještě před kvalifikací a v Q1 jsem měl pocit, že pilotuju úplně jiný, dobře vybalancovaný vůz. Najednou jsme byli ve hře a připraveni bojovat. Půl desetiny tu a půl desetiny tam, zlepšovali jsme se a v Q3 se mi podařilo vyskládat velmi slušné kolo. Cítím se, jako bych získal pole position - je to ten samý pocit."

Max Verstappen byl během posledních dvou tréninků rychlejší než týmový kolega, ale v rozhodujícím kole na něj ztratil desetinu sekundy. Kvůli tomu zítra odstartuje šestý, což také znamená rozjezd na špinavější části tratě. Se svým výkonem proto není zcela spokojen.

"Co se týče ideálního kola, v trénincích se mi dařilo lépe," řekl 17letý Verstappen. "Během kvalifikace jsem neměl dobrý pocit z vyvážení vozu a kvalifikace je samozřejmě o tom poskládat dohromady všechny kousky. Toto však nebyl stoprocentní výkon, možná tak 95 procentní. Ale i šesté místo je skvělé."