Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso: McLaren a Honda by se měly zaměřit na rok 2016

Alonso: McLaren a Honda by se měly zaměřit na rok 2016

Letos už není o co bojovat.

Fernando Alonso usoudil, že pro McLaren a Hondu je čas nalít si čistého vína a zaměřit se pouze na přípravu na rok 2016. Španělský jezdec nevěří, že by se současným vozem ještě mohl dosáhnout nějaké výraznější úspěchy, japonská automobilka přitom nadále hovoří o útoku na stupně vítězů.

"V naší pozici a při našich současných výkonech by podle mě bylo rozumné koncentrovat se na další rok," prohlásil mistr světa z let 2005 a 2006.

"Nemám problém startovat do každého závodu z boxové uličky, pokud se bude vůz zlepšovat. To je nyní hlavní prioritou, soustředit se na naši formu v roce 2016. Řekl bych, že dosud jsme předvedli poměrně úžasný pokrok, takže druhá polovina sezony je pro nás tak trochu velkou neznámou, ale zůstáváme velmi optimističtí."

Alonsův týmový kolega, Jenson Button, se pokusil vysvětlit, že nejlepším způsobem jak se připravovat na příští rok, je pokračovat ve vývoji současného vozu a spolu s ním i pohonné jednotky.

"Jsme tu kvůli vývoji, zrychlování vozu a abychom udělali maximum v závodech," řekl Button. "Takže samozřejmě, příští rok to bude zábavnější než v letošní sezóně a snad budeme soupeřit s nejlepšími. Ale aby se to stalo, potřebujeme zabrat na poli vývoje a v každém závodu hledat a sledovat naše maximum, abychom si byli jisti, že kráčíme správným směrem. Ano, máme více problémů než bychom chtěli, ale snad se nám je podaří odstranit, protože bez nich máme docela dobrou rychlost."