Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ricciardo opět tlačí na Red Bull

Ricciardo opět tlačí na Red Bull

Takhle to už dál nejde, musí přijít velká změna.

Ricciardo řekl, že je "šťastný, když může mluvit a pokoušet se prosadit změny". Jde o reakci na slabé letošní výkony Red Bull Racingu a vysvětlení jeho předchozí tvrdé kritiky. Cítí, že po Sebastianovi Vettelovi převzal roli vůdce týmu a je na něm, aby tým tlačil k stoprocentním výkonům a napravování chyb.

"Je to těžké. Nyní je to rozhodně těžké a je velkým štěstím, že jsem pozitivní chlapík a snadno se motivuji. Ale i s takovým pozitivním přístupem jsem letos už párkrát pořádně klesl na duchu. Není to zrovna zábava," řekl Australan.

"Velmi by nám prospělo, kdyby se objevila viditelná změna k lepšímu. Zanedlouho budeme mít za sebou polovinu roku. Minulý rok se nám podařilo párkrát vyhrát, ale většinu času jsme nebyli ani na dostřel Mercedesu a už si nemůžeme dovolit navyšovat ztrátu. Potřebujeme pozitivní změny. Myslím, že potřebujeme, aby se stalo něco opravdu velkého, a někdo musí vykročit a nakopnout to.

Myslím, že teď můžu dělat trochu víc randálu. A také to potřebuji. Vím, že nikdo není šťastný, že jsme tam, kde jsme, ale já mám na úspěch velmi malé časové okno, kariéra pilota F1 je velmi krátká. Proto si myslím, že pokud cítím že je to zapotřebí, mohu se ozvat a vyvinout tlak na změny."

Ricciardo si uvědomuje, že mnoho vedoucích osobností technického týmu zastávalo svá místa již během mistrovských let, ale přesto navrhuje tým překopat, jelikož nyní jednoduše nefunguje. Ani se stejně výkonným motorem jako Mercedes by neměli mistrovské auto.

"Samozřejmě jsou tu lidé ve vedení, kteří... Některé věci jsou dány smlouvami, ale pokud si s něčím nedokážete poradit, měli byste být připraveni překročit hranice. Čeká nás náročný měsíc nebo dva. Nemyslím, že bychom mohli takto pokračovat a zároveň doufat, že se najednou vrátíme do boje o vítězství. Něco se musí změnit."

Ricciardo by se možná rád viděl v jiném týmu s lepšími vyhlídkami pro nejbližší sezónu, takových je však málo a reálně se rýsuje pouze uvolnění Räikkonenovy sedačky ve Ferrari, ani o tom však ještě nebylo rozhodnuto.