Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Nejsem platič!

Nejsem platič!

Felipe Nasr už neví, jak by to vysvětlil.

Felipe Nasr přišel do F1 s nálepkou platícího jezdce a už ho pořádně hněvá, že se jí neumí zbavit ani po několika bodových zásazích. Nechápe, co je na provázání kariéry se sponzorem špatného, vždyť to automaticky neznamená, že neumí jezdit. Sauberu přitom údajně donesl 17 milionů eur (463 mil. CZK).

"Je hloupé, že to lidé berou takhle. Je to krátkozraké a myslím, že několik zemí přebere tento model a budou podporovat své jezdce," řekl Nasr Sky Sports. "S Banco do Brasil jsme spolu už 4 nebo 5 let, moje kariéra je naším společným projektem, postupujeme schod za schodem a s hrdostí mohu říci, že jsem za závodění nikdy nemusel platit.

Když mi bylo 16, měl jsem nabídky od Red Bullu, Gravity (manažerská společnost s propojením na Lotus, stará se o Romaina Grosjeana) a do jiných juniorských programů, ale rozhodl jsem se pro Stevea Robertsona a jsme spolu dodnes. Už jako 16letý jsem měl své vlastní auto, svůj dům a vlastní výplatu. Nikdy jsem nemusel někomu dávat peníze, abych se mohl zúčastnit šampionátu. Podle mě by tenhle příklad mělo následovat více jezdců a spojit se se společnostmi připravenými podporovat vlastní jezdce. Lidé si to prostě špatně vysvětlují."

Nasr již na začátku sezóny argumentoval tím, že není zas až takový rozdíl svěřit se pod křídla Red Bullu a svěřit se společnosti jako Banco do Brasil. Zásadním rozdílem ale je, že juniorský program Red Bullu je nadnárodní a otevřený stejně Rusovi Daniilu Kvjatovi jako Holanďanovi Maxu Verstappenovi, zatímco společnosti jako Banco do Brasil nebo venezuelská PDVSA se zajímají pouze o "své" jezdce.

Nasrovy pověsti uškodila také kontroverze kolem nedodržení smluv Giada van der Gardeho a Adriana Sutila, k čemuž se Sauber uchýlil kvůli penězům nabízených sponzory Felipe Nasra a Marcuse Ericssona. Nasr věří, že ke stržení nálepky platiče by mu pomohlo umístění v první desítce šampionátu, momentálně je jedenáctý.